Înfrângere dramatică

Publicat in Sport 18 Aprilie 2016 878 ori
Google+ WhatsApp
Înfrângere dramatică
Înfrângere dramatică

CSM București – Tricolorul LMV Ploiești (20:25, 25:13, 18:25, 25:15, 15:13)

Finala pentru locul 5 din Divizia A1 la volei masculin a programat, aseară, a doua confruntare, Tricolorul LMV Ploiești oferind replica formației CSM București, în Sala „Unirea” din Dobroești. Învingători în meciul de ieri, jucătorii pregătiți de antrenorii Marian Anton și Mădălin Marinescu vizau un nou succes pentru a reveni la Ploiești la o singură victorie de câștigarea duelului.

În primul set al partidei, Tricolorul LMV a preluat conducerea în start, scor 3:1. Dar, gazdele au revenit rapid, egalând mai întâi la 3, după care au preluat conducerea, scor 7:6.

De la scorul de 9:8, ploieștenii au pus stăpânire pe joc, iar printr-un parțial de 10:2 s-au desprins decisiv. CSM București a încercat să revină în joc, reducând diferența la trei puncte, scor 20:17, însă Tricolorul LMV a avut o replică pe măsură, adjudecându-și actul inaugural cu scorul de 25:20.

Setul secund a fost dominat de gazde, care s-au distanțat încă din start, mai întâi la 4:1. După aceea, prin șase puncte consecutive au dus scorul la 11:3.

Tricolorul LMV a echilibrat jocul pe moment, dar nu a putut face mai mult, iar CSM București s-a desprins chiar la zece puncte, scor 16:6. Așteptând mai mult setul următor, ploieștenii au scăpat de sub control actul secund, bucureștenii majorând ecartul la 12 puncte, scor 21:9! În cele din urmă, gazdele și-au adjudecat setul cu scorul de 25:13.

Dorind să se revanșeze pentru actul anterior, Tricolorul LMV a început foarte bine setul al treilea, câștigând primele trei puncte. CSM București a echilibrat jocul, egalând la 4, dar momentul a fost scurt, deoarece ploieștenii s-au desprins la 10:6.

Gazdele nu au cedat, reușind să revină în joc, printr-un parțial de 6:3. A urmat replica echipei din Ploiești, care s-a distanțat la cinci puncte, scor 18:13. CSM București a mai forțat o revenire, reducând diferența la trei puncte, scor 20:17. Însă, Tricolorul LMV a gestionat perfect finalul de set, încheiat cu patru puncte consecutive, la scorul de 25:18.

Actul al patrulea a fost echilibrat în prima sa parte. Elevii antrenorilor Marian Anton și Mădălin Marinescu au fost primii care s-au distanțat la două puncte, scor 5:3. Dar, jucătorii pregătiți de Iulian Pîslaru și Marian Rădulescu au întors rezultatul, scor 10:8. Iar prin patru puncte consecutive, ulterior, au dus scorul la 14:9.

Tricolorul LMV a menținut pe moment pasul cu gazdele, sperând într-o revenire, dar CSM București s-a desprins decisiv după un parțial de 7:2, pentru a-și adjudeca apoi setul cu scorul de 25:15.

Astfel, și în cel de-al doilea meci a fost nevoie de tiebreak pentru a se decide învingătoarea.

De data aceasta, CSM București a avut inițiativa în prima parte, printr-un parțial de 5:1 distanțându-se la patru puncte, scor 8:4. Tricolorul LMV a replicat prin două puncte la rând, înjumătățind avantajul gazdelor.

Iar apoi, printr-un parțial de 5:2, a preluat chiar conducerea, scor 11:10. CSM București a oprit seria ploieștenilor, în primă fază, după care a revenit în frunte, scor 13:12, procurând, ulterior, o minge de meci, fructificată, închizând tiebreakul la 15:13. Prin urmare, bucureștenii au egalat situația la general tot după un meci de cinci seturi, încheiat după două ore și zece minute.

Partea bună a lucrurilor o reprezintă faptul că acum vor fi sigur două meciuri la Ploiești, săptămâna viitoare, sâmbătă și duminică. Dacă o echipă le va câștiga pe amândouă, atunci își va adjudeca locul al cincilea și, implicit, calificarea în Cupa Challenge. Dacă va fi nevoie de meci decisiv, acesta se va desfășura miercuri, 27 aprilie, pe terenul formației din București.

sursa: tricolorullmvploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.