Victorie în tiebreak la startul finalei pentru locul 5

Publicat in Sport 17 Aprilie 2016 1087 ori
Google+ WhatsApp
Victorie în tiebreak la startul finalei pentru locul 5
Victorie în tiebreak la startul finalei pentru locul 5

CSM București – Tricolorul LMV Ploiești 2:3 (22:25, 25:19, 23:25, 25:16, 12:15)

Aseară, a început duelul final pentru locul al cincilea în Divizia A1, poziție pe care și-o dispută Tricolorul LMV Ploiești și CSM București. Primul meci a avut loc pe terenul echipei bucureștene, în Sala „Unirea” din comuna Dobroești, din județul Ilfov.

Jocul a început sub semnul echilibrului, CSM București menținându-se în avantaj în prima parte a actului inaugural, conducând cu 10:8. De la 11:10, Tricolorul LMV a revenit, grație unui parțial de 3:1, iar la al doilea time-out tehnic avea un ecart de două puncte, scor 16:14.

CSM București a replicat, prin trei puncte consecutive, revenind în frunte, dar ploieștenii au oprit seria gazdelor cu două puncte la rând. Echipa din Capitală a mai revenit o dată la conducere, scor 20:19, însă Tricolorul LMV a avut o evoluție perfectă în finalul setului, procurându-și trei mingi de set, scor 24:21.

Gazdele au salvat prima șansă a ploieștenilor, însă Tricolorul LMV și-a adjudecat actul cu scorul de 25:22.

Setul secund a început sub dominația gazdelor, care au punctat de trei ori la rând în debut, iar după o nouă serie de trei puncte consecutive au dus scorul de 6:1. Din acel moment, ecartul s-a menținut între patru-cinci puncte până la 9:4, când Tricolorul LMV a punctat de două ori la rând, apropiindu-se la trei lungimi.

În primă fază, CSM București a oprit seria ploieștenilor, dar Tricolorul LMV a reușit să se apropie ulterior la doar două puncte, scor 13:11. Printr-o serie de 4:0, gazdele au revenit în control, iar ploieștenii au fost nevoiți să înceapă o nouă cursă de urmărire.

Tricolorul LMV a punctat de două ori la rând, apropiindu-se la patru puncte, însă o nouă serie de 3:0 a bucureștenilor a dus scorul la cea mai mare diferență înregistrată, 20:13. Ploieștenii au avut o tentativă timidă de revenire, scor 21:16, însă CSM București s-a impus în cele din urmă cu scorul de 25:19.

Actul al treilea a început similar precedentul, CSM București adjudecând-și primele trei puncte, însă Tricolorul LMV a replicat, revenind la 3:2.

Gazdele au preluat, apoi, controlul jocului, reușind un parțial de 5:1. Ploieștenii au oprit pe moment avântul formației din Capitală, punctând de două ori la rând, dar o nouă serie de 3:0 a gazdelor a mărit ecartul la șase lungimi, scor 11:5.

Diferența s-a menținut până la 14:8, când Tricolorul LMV a găsit soluțiile să mai reducă din avantajul gazdelor, prin două puncte la rând. Iar după cel de-al doilea time-out tehnic Ghimeș și co. au revenit chiar la două puncte, scor 16:14.

Momentul bun al ploieștenilor a continuat, apropiindu-se la o singură lungime, scor 17:16. CSM București a încercat o nouă desprindere, revenind la trei puncte avans, scor 20:17, dar Tricolorul LMV a replicat perfect, egalând situația la 20.

Gazdele au oprit seria ploieștenilor, pe moment, menținând un avantaj minim până la 22:21, când Tricolorul LMV a preluat pentru prima dată conducerea în set, prin trei puncte câștigate la rând. CSM București a salvat prima minge de set a ploieștenilor, însă nu și pe cea de-a doua, Tricolorul LMV adjudecându-și setul cu scorul de 25:23, după o revenire fantastică.

Setul al patrulea a început tot cu gazdele la conducere, distanțându-se în prima parte a actului la șase puncte, scor 9:3, respectiv 10:4. Iar de la 11:6, CSM București a punctat de patru ori la rând, majorându-și ecartul la nouă lungimi. Diferența s-a menținut pe moment, pentru ca Tricolorul LMV să se apropie la opt puncte, scor 18:10. Dar, cu trei puncte consecutive, CSM București părea că a rezolvat soarta setului. Ploieștenii au mai dat ceva emoții gazdelor, revenind la 21:13, însă, în cele din urmă, echipa din Capitală s-a impus cu scorul de 25:16, trimițând meciul în tiebreak.

Actul decisiv a început foarte echilibrat, formațiile alternând la conducere, fără însă să se poată desprinde la mai mult de un punct. La momentul schimbării terenului, Tricolorul LMV se afla în frunte, scor 8:7. Iar după acest moment, Tricolorul LMV a reușit să se desprindă, scor 10:8.

CSM București a redus diferența la un punct în câteva rânduri, dar ploieștenii și-au creat trei mingi de meci, după două puncte consecutive, scor 14:11.

Tricolorul LMV Ploiești și-a adjudecat, în final, tiebreakul cu scorul de 15:12, obținând victoria la capătul unui meci maraton de două ore și 20 de minute, iar elevii antrenorilor Marian Anton și Mădălin Marinescu au luat deja o opțiune serioasă pentru câștigarea duelului cu CSM București.

Meciul al doilea din cadrul disputei este programat în această seară, de la ora 18:00, tot la Dobroești, foarte importantă fiind acum recuperarea după un asemenea joc foarte solicitant.

În duelul pentru locul al șaptelea, Volei Club Caransebeș s-a impus în primul joc cu CS Unirea Dej, cu scorul de 3:0 (25:23, 25:22, 25:20). Cu acordul celor două echipe și al Federației Române de Volei, toate meciurile seriei se dispută la Caransebeș.

sursa: tricolorullmvploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.