Luptă până la capăt

Publicat in Sport 16 Aprilie 2016 1253 ori
Google+ WhatsApp
Luptă până la capăt
Luptă până la capăt

Petrolul a arătat, pe „Ilie Oană”, cu nu a abandonat nici pe departe lupta pentru supravieţuirea în primul eşalon, obţinând o victorie, mai clară decât o arată scorul, în faţa uneia dintre pretendentele la un loc european, CS „U” Craiova. După multe ocazii irosite în prima repriză, printre care şi un penalty ratat, „lupii” s-au impus graţie golului marcat în debutul părţii secunde de către Victoraş Astafei (51), cel care a ajuns, astfel, la trei reuşite în ultimele patru etape.

În creştere evidentă de la meci la meci, formaţia lui Ionel Gane a reuşit, în sfârşit, să rupă seria parcă interminabilă a meciurilor „amare” de pe „Ilie Oană”. Fără victorie acasă de la finele lunii noiembrie, „lupii” au obţinut trei puncte vitale în faţa Craiovei, la capătul unui joc tranşat fără dubii, chiar dacă, poate, diferenţa minimă consemnată la final pe tabela de marcaj ar putea lăsa impresia unui duel echilibrat.

„Foamea” de victorie a petroliştilor s-a văzut încă din startul întâlnirii, iar prima repriză s-a transformat, practic, într-un asediu aproape total la poarta unui Straton cât se poate de inspirat pe parcursul primelor 45 de minute. Gavrilă (13) a avut prima ocazie, dar şutul său, de la 14 metri, n-a fost suficient de plasat, apoi Straton (14) a respins, în lateral, mingea trimisă, din afara careului, de Zoubir, portarul oaspeţilor izbutind să se redreseze la timp şi să salveze din faţa aceluiași Gavrilă. La faza imediat următoare, Mişelăricu (15) a găsit drumul spre plasa adversă, dar reuşita sa a fost anulată pentru o poziţie de ofsaid, pentru ca Zoubir (34) să trimită, dintr-o poziţie excelentă, în blocajul disperat al lui Acka.

Gavrilă (37) şi-a încercat şansa dintr-o lovitură liberă bătută bine, de la 25 de metri, lângă bară, dar Straton a fost acolo şi a respins încă o dată, şi nici Stana (39) n-a avut mai mult noroc, atunci când, tot dintr-o lovitură liberă de la distanţă, a trimis puţin peste transversală. Aproape de pauză părea să se facă dreptate, atunci când Paolucci (43) a demarat de lângă Kay şi, intrat în careu, a fost oprit prin fault de fundaşul central al oltenilor, cel care a şi fost eliminat cu această ocazie, dar Straton a plecat în stânga sa şi a parat lovitura de pedeapsă executată tot de către Paolucci, reuşind să menţină imaculată tabela de marcaj după o primă repriză dominată categoric de către ploieşteni.

Asediul s-a reluat imediat după pauză şi, în cele din urmă, a venit şi golul izbăvitor, ASTAFEI (51) trimiţând în plasă, din mijlocul careului, după ce a recuperat o minge degajată nefericit de către Straton. La 1-0 şi cu un om în plus vreme de mai bine de o repriză, Petrolul a avut o scurtă perioadă în care a părut să cedeze iniţiativa, iar Craiova şi-a creat o primă, şi singură, mare ocazie, atunci când Zlatinski (67), singur în mijlocul careului, a trimis peste transversală, însă finalul a fost gestionat inteligent de băieţii lui Gane. Oaspeţii nu s-au mai apropiat periculos de buturile lui Cobrea, iar, în replică, Michail (87 – vole de la 16 metri, la o palmă de bară) şi Gavrilă (90+2 – şut, din lateral dreapta, la colţul scurt, salvat cu piciorul de către Straton) au trecut de puţin pe lângă un 2-0 ce ar fi fost mult mai apropiat de realitatea din teren.

Petrolul a bifat, astfel, a doua victorie din play-out şi, cu 12 puncte acumulate, s-a apropiat la şase lungimi de Concordia Chiajna şi ACS Poli Timişoara, aşteptând, acum, şi un joc al rezultatelor care să o avantajeze în această etapă. Vinerea viitoare, de la ora 20:30, trupa lui Jerry Gane va juca, din nou, pe „Ilie Oană”, cu FC Botoşani, iar o nouă victorie ar transforma lupta pentru salvarea de la retrogradare într-un obiectiv perfect realizabil.

Casetă

FC Petrolul Ploieşti – CS „U” Craiova 1-0 (0-0)

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 6000.Marcator: Astafei (51).

Petrolul: Cobrea (cpt) – Beţa, Mişelăricu, Benga, Begeorgi (78 Mareş) – Gavrilă, Ziani, Stana, Astafei – Zoubir (90+1 Guerriero) – Paolucci (61 Michail). Antrenor: Ionel Gane.

CS „U”: Straton – Popov, Kay, Acka, Vătăjelu – Băluţă (82 Herghelegiu), Madson, Zlatinski – Nuno Rocha (88 R. Petre), Măzărache (45+2 Achim), Ivan. Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Cartonaş roşu: Kay (42).

Au arbitrat: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – Iulian George Radu (Bucureşti) şi Szabo Gero (Cluj).

Arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti).

Observatori: Szekely Zoltan (Baia Mare) şi Imilian Şerbănică (Ilfov).

sursa: fcpetrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.