Ionel Gane: “Fiecare joc al nostru este unul special!”

Publicat in Sport 14 Aprilie 2016 1136 ori
Google+ WhatsApp
Ionel Gane: “Fiecare joc al nostru este unul special!”
Ionel Gane: “Fiecare joc al nostru este unul special!”

„Cât timp există şanse, trebuie să ne luptăm pentru ele până la capăt”, este ideea de bază de la care pornesc petroliştii înaintea ultimelor opt etape ale acestui campionat. Pentru „lupi” urmează două jocuri pe „Ilie Oană” – primul mâine, de la ora 20:30, cu CS „U” Craiova - care, convertite în şase puncte în clasament, ar menţine aprinse speranţele pentru supravieţuirea în Liga I Orange.

„Mâine vom întâlni un adversar cu un obiectiv diferit faţă de al nostru, pentru că se luptă pentru un loc în Cupele Europene. CS „U” Craiova este o echipă bună, dar cu evoluţii inconstante în ultima perioadă, atât ca joc, cât şi ca rezultate. Ne aşteaptă un meci important, iar numele oponentei nu schimbă cu nimic ceea ce înseamnă obiectivul nostru şi ideea de a recupera, pe acest final de campionat, distanţa care ne separă de contracandidatele noastre. Am pierdut câteva puncte importante în ultimele două partide, pe acele neatenţii legate, în primul rând, de cartonaşele roşii primite şi sper ca la meciul de mâine seară să nu mai avem parte de aşa ceva. O victorie pe <<Ilie Oană>> ar însemna foarte mult pentru noi în perspectiva etapelor care urmează”, a spus antrenorul principal al ploieştenilor, Ionel Gane, aflat la cel de-al doilea său meci, din această postură, pe arena “Ilie Oană”. „De când sunt la Petrolul am reuşit să obţinem puncte în meciurile din deplasare, acum sper să câştigăm şi acasă. Trebuie să ne mulţumim suporterii, pe care i-am văzut alături de noi şi la jocul cu FC Voluntari, şi la Chiajna. Ne-au încurajat foarte mult şi sper să o facă şi acum”, a continuat Gane.

Tehnicianul este optimist în ceea ce priveşte deznodământul confruntării cu CS „U” Craiova, bazându-se pe ultimele evoluţii ale elevilor săi. „Jocul nostru a crescut de la etapă la etapă. Punem presiune pe adversar, dominăm, avem organizare şi posesie bună, dar, aşa cum am spus, trebuie să eliminăm acele greşeli pe care le-am comis la meciurile trecute. Trebuie să câştigăm, pentru că, uitându-ne pe program, vedem că în ultimele opt partide vom disputa cinci pe <<Ilie Oană>>, iar asta poate să fie un atu pentru noi”, a mai spus Ionel Gane. „Meciul cu CS U Craiova poate să pară unul special pentru mine, pentru că sunt de acolo, am antrenat această echipă şi îi cunosc foarte bine pe majoritatea jucătorilor. Dar, pentru că avem mare nevoie de puncte, fiecare joc al nostru este special şi, în egală măsură, extrem de important”, a adăugat antrenorul „galben-albaştrilor”.

Despre confruntarea cu CS „U” Craiova a vorbit şi „căpitanul” ploieştenilor, Alberto Cobrea. „Am trecut peste momentul de la Chiajna, acolo unde am făcut o prostie şi mi-am cerut scuze colegilor şi tuturor celorlalţi pentru greşeala comisă. Mâine întâlnim poate cea mai bună echipă din play-out, Craiova având jucători foarte valoroşi, dar şi fotbalişti tineri, de perspectivă, unii dintre ei cu dorinţa să ajungă la Campionatul European. Noi trebuie să ne facem treaba noastră, să avem continuitate în rezultate pozitive şi să adunăm puncte. Chiar dacă, poate, pare că este puţin prea târziu, trebuie să dăm totul până la capăt. Credem cu toţii în continuare şi o să ne jucăm şansa până la final”, a spus Alberto Cobrea.

„Lupii” au intrat, de astăzi, în cantonament, din lot nefăcând parte mijlocaşul Dan Bucşa, suspendat pentru o etapă după cartonaşul roşu primit, la Chiajna, în jocul din etapa trecută.

Meciul de mâine dintre FC Petrolul Ploieşti şi CS „U” Craiova va începe la ora 20:30.

sursa: fcpetrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.