Încă un sportiv român calificat la Rio: Atleta Andreea Arsine!

Publicat in Sport 13 Aprilie 2016 2570 ori
Google+ WhatsApp
Încă un sportiv român calificat la Rio: Atleta Andreea Arsine!
Încă un sportiv român calificat la Rio: Atleta Andreea Arsine!

Atleta Andreea Arsine (27 de ani) a realizat baremul care-i permite participarea la Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în cursa de 20 kilometri marş de la Podebrady (Cehia), pe care terminat-o cu timpul de o oră, 35 de minute şi 47 de secunde.

Sportiva de la CSU Galaţi a reuşit să se încadreze în baremul impus de Federaţia Internaţională de Atletism, cel de o oră şi 36 de minute, dar a susţinut că timpul obţinut în actualul sezon a fost mai slab decât cel de anul trecut, care nu a fost omologat de către Federaţia Română de Atletism. Andreea Arsine a terminat cursa din sezonul trecut într-o oră, 34 de minute şi 53 de secunde, fiind recordul său personal.

"Baremul pe care l-am realizat este reconfirmat, pentru că l-am realizat şi anul trecut, dar oficialii de la Federaţie nu au avut bunăvoinţa să-l omologheze. Baremul era de o oră şi 36 de minute. Anul trecut am reuşit să termin proba într-o oră şi 34 de minute, iar în acest an o oră şi 35 de minute. Am început sezonul destul de greu, cu câteva accidentări. Microrupturi la nivelul ligamentelor, la nivelul tendonului", a spus Andreea Arsine pentru Mediafax.

Atleta română susţine că, în acest moment, doar o singură sportivă din România mai este calificată la aceeaşi probă ca a sa. Arsine a renunţat să mai practice atletismul la vârsta de 21 de ani, din cauza condiţiilor grele. "Momentan, doar o singură persoană mai este calificată la Jocurile Olimpice. M-am lăsat de atletism la 21 de ani, din cauza lipsei de condiţii. Am preferat să nu mai fac. M-am reapucat acum doi ani", a încheiat românca de 27 de ani.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.