Atleta Mirela Lavric a fost depistată pozitiv cu Meldonium!

Publicat in Sport 12 Aprilie 2016 1257 ori
Google+ WhatsApp
Atleta Mirela Lavric a fost depistată pozitiv cu Meldonium!
Atleta Mirela Lavric a fost depistată pozitiv cu Meldonium!

Atleta Mirela Lavric (25 de ani), una dintre cele mai bune sprintere din România, a fost depistată pozitiv cu Meldonium, în timpul Campionatului Mondial de sală de la Portland, din luna martie, competiţie la care sportiva a cucerit medalia de bronz cu ştafeta de 4 x 400 m.

Astfel, sunt şanse mici ca Mirela Lavric, Bianca Răzor, Adelina Pastor şi Andrea Miklos să-şi mai păstreze medalia luată la competiţia indoor din Statele Unite.

Mirela Lavric, campioană mondială la juniori, este prima sportivă din România depistată pozitiv cu substanţa cu care a fost prinsă celebra jucătoare de tenis Maria Şarapova. Şarapova este cea mai cunoscută sportivă depistată cu Meldonium de pe o listă cu peste 100 de sportivi prinşi în 2016 cu această substanţă.

Eleva antrenoarei Viorica Pintilie, Mirela Lavric este cotată drept una dintre cele mai talentate atlete din România ultimului deceniu, medaliată la nenumărate competiţii de juniori şi tineret, proaspăt medaliată la CM de seniori şi participantă la JO de la Londra.

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA), Sandu Ion, a confirmat știrea: "Am auzit despre această informaţie, a venit un document la Federaţie. Am şi vorbit cu Mirela. Nu vreau să fac mai multe comentarii".

Mirela Lavric nu a putut fi contactată până la apariţia materialului.

La 1 ianuarie 2015, WADA a anunţat toate agenţiile şi toate federaţiile că Meldonium se află pe lista de monitorizare. În octombrie, WADA a anunţat că, de la 1 ianuarie 2016, substanţa se va afla pe lista medicamentelor interzise. Cazurile de sportivi depistaţi la test sunt arhicunoscute, toţi susţinând însă că nu au mai luat medicamentul de la 1 ianuarie 2016 şi că l-ar fi utilizat doar anul trecut, când încă mai era permis.

Meldonium este un remediu cardioprotector, normalizează metabolismul miocardului. Mecanismul de acţiune determină multiplele lui efecte farmacologice: creşte capacitatea de muncă, reduce simptomele suprasolicitării fizice şi intelectuale, activează imunitatea tisulară. În plus, meldoniul posedă acţiune tonizantă asupra sistemului nervos central.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.