Băieții au scos-o la capăt, după un joc cu turbulențe!

Publicat in Sport 11 Aprilie 2016 1093 ori
Google+ WhatsApp
Băieții au scos-o la capăt, după un joc cu turbulențe!
Băieții au scos-o la capăt, după un joc cu turbulențe!

La capătul unei partide cu suișuri și coborâșuri, dese răsturnări de situație și multă tensiune atât pe parchet, cât și în tribune, CSM Ploiești și-a asigurat a cincea victorie din faza semifinală. A fost un joc care a demonstrat, o dată în plus, puterea mentală a unei formații gazdă care, deși a avut o cădere greu de înțeles în debutul părții secunde, și-a ajustat traiectoria pentru un succes care o aduce cu un pas mai aproape de turneul de promovare.

În fața unei asistențe calde, a președintelui onorific al secției de baschet de la CSM Ploiești, Cătălin Burlacu, dar și a lui Levente Szijarto sau Vlad Negoițescu, băieții lui Eugen Ilie au avut un start lansat de meci. Ionescu a oferit fluiditate fazei de atac, care, deseori, i-a găsit la finalizare pe Gavrilă și Căpușan, iar Movileanu, venit de pe bancă, a plantat două „triple” pentru 15-4 (min 8). Cu antrenorul Cristian Crăciun în teren, Știința a găsit cu greu drumul spre coș, doar deciziile de moment ale lui V. Ștefan ținând formația bucureșteană la o diferență decentă pe tabelă, în spatele gazdelor. Olaru, printr-un coș cu fault pe greșeala lui Ionescu, urmat de Crăciun, din spatele semicercului, au păstrat o oarecare doză de suspans pe parcursul sfertului secund, dar Eugen Ilie, cu un „time-out” cerut la momentul oportun, a retrasat schemele de joc, iar evoluția elevilor săi a revenit imediat pe o pantă ascendentă, până la finalul reprizei.

Contrar așteptărilor, după coordonatele imprimate de prima repriză, oaspeții au început mai bine actul secund și Filovici, din spatele semicercului, a adus Știința la doar două posesii în spatele CSM-ului, scor 46-42 (min 23). Observând că socotelile de la vestiare nu se potrivesc cu cele de pe teren, Eugen Ilie și-a băgat din nou jucătorii în ședință, dar, la reluare, V. Ștefan le-a stricat calculele gazdelor, pentru 46-45. După un nou atac ratat în fază incipientă, Știința a avut chiar oportunitatea să treacă în față, lucru care s-a și întâmplat, de altfel, după reușita de sub coș a lui Mihnea Andrei. Cu Biasutti, Movileanu și Casale reveniți pe parchet pentru a aduce un suflu nou fazei ofensive, ploieștenii au dezghețat atacul, dar, la celălalt panou, V. Ștefan a continuat să provoace destule stricăciuni și să mențină Știința la conducere, în momentul intrării în sfertul decisiv, scor 55-56.

Ene, venit lansat din linia a doua, a netezit tabela, 61-61, din pasa lui Căpușan, iar Ciotlăuș, invitat la libere după un fault pe o aruncare din „downtown”, a readus CSM-ul la conducere, după o pauză de aproape zece minute, dar povestea partidei avea să se scrie cu majuscule în secvențele de final. O combinație perfectă între Ionescu și Ciotlăuș a ridicat sala în picioare, pentru ca, mai apoi, Căpușan să țâșnească pe contraatac și, excelent servit de Movileanu, să majoreze diferența la 73-67 (min 37). Și pentru ca totul să fie în regulă până la final, Ciotlăuș a recuperat ofensiv și, trimis la libere, a ambalat victoria ploieștenilor, una pe cât de importantă, pe atât de muncită în fața unui adversar care a pornit drept favorit înaintea fazei semifinale, după 14-0 în sezonul regulat şi, foarte probabil, nu și-a spus încă ultimul cuvânt în lupta pentru locurile 1-4.

CSM Ploiești - Știința București 81-73 (15-8, 29-26, 11-22, 26-17)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: circa 700.

CSM Ploiești: Ionescu, Dumitrescu, Ciotlăuș, Căpușan, Gavrilă.

Știința București: Filovici, Bîrloveanu, Ștefan, Forreiter, Crăciun.

CSM Ploiești: Movileanu (12), Ciotlăuș (17), Dumitrescu (10), Biasutti, Ene (5), Neagoe, Gavrilă (4), Gârbea, Căpușan (23), Ionescu (3), Casale (7), Topologeanu. Antrenor: Eugen Ilie.

Știința București: Olaru (17), Bîrloveanu, V. Ștefan (17), Forreiter, Crăciun (15), Gheorghe, Plămădeală, Mihnea Andrei (7), Panturu, Cînpeanu, Vizitiu (8), Filovici (9). Antrenor: Cristian Crăciun.

Arbitri: Csender Andrada, Alexandru Anica, Alexandru Ivan. Comisar FRB: Anton Cuțov.

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.