Duel adjudecat!

Publicat in Sport 07 Aprilie 2016 1060 ori
Google+ WhatsApp
Duel adjudecat!
Duel adjudecat!

Tricolorul LMV Ploieşti – CS Unirea Dej 3:1 (25:22, 20:25, 26:24, 25:12)

Aseară, Complexul Sportiv „Tel George Junior” a găzduit meciul decisiv din confruntarea dintre Tricolorul LMV Ploieşti şi CS Unirea Dej, contând pentru prima fază a play-offului Diviziei A1 la volei masculin, turneul pentru locurile 5-8.

După ce Tricolorul LMV s-a impus în primul joc, disputat pe teren propriu, cu 3:0, CS Unirea Dej a egalat, câștigând partida din Ardeal, cu 3:1. Astfel că s-a ajuns la jocul decisiv, care a avut loc la Ploieşti datorită clasării Tricolorului LMV pe locul al şaselea, faţă de poziţia a şaptea pe care s-a situat CS Unirea Dej, la finalul primei faze a campionatului.

În jocul de aseară, antrenorii Marian Anton şi Mădălin Marinescu au început jocul în formula Tomi Rumpunen, Tudorel Farcaș, Gjoko Josifov, Sergiu Stancu, Andrei Grigoraș, Cosmin Ghimeș (cpt.) – Alexandru Călin. Au mai jucat apoi Vladan Aleksic, Florin Voinea, Ștefan Someșan, Cristian Imhoff.

De partea cealaltă, antrenorul Ovidiu Macarie i-a introdus pe teren pe Codrin Mocanu, Daniel Rocamora, Ionuț Rus, Andrei Mihălescu, Cristian Dincă, Marius Dascălu (cpt.) – Vlad Kantor, iar pe parcurs a mai intrat și Traian Gemănariu.

În primul set, Tricolorul LMV a condus până la 5:4, după care oaspeții au întors rezultatul în favoarea lor, scor 9:7. Pe fondul unui joc cu multe greșeli a echipei ploieștene, CS Unirea s-a desprins la 15:11. Însă, Josifov a dat trezirea în tabăra gazdă, iar printr-un parțial de 6:1 Tricolorul LMV a revenit în frunte, scor 21:19.

Farcaș și Grigoraș au adus trei mingi de set pentru gazde și, chiar dacă oaspeții au salvat prima șansă de a închide setul, ploieștenii s-au impus cu 25:22.

Setul secund a început practic de la 4:0 pentru oaspeți. După acel debut de set în care nu s-au sincronizat, jucătorii echipei Tricolorul LMV au revenit în joc, egalând la 9, prin Josifov, Rumpunen, Aleksic și Farcaș. Dar, Unirea Dej a refăcut rapid diferența de patru puncte, scor 14:10, după care s-a desprins chiar la șase lungimi, scor 20:14.

Aleksic și Josifov au mai echilibrat jocul, însă Tricolorul LMV a cedat, în cele din urmă, setul, cu scorul de 20:25.

Al treilea set a fost cel mai echilibrat, poate și pentru că învingătoarea ajungea la un singur set de victorie. În prima parte a actului, ploieștenii au avut conducerea, distanțându-se la două puncte încă din start. Dar, ardelenii au preluat inițiativa spre jumătatea setului, distanțându-se, la rândul lor, la două puncte, scor 14:12 și 16:14.

Dejenii au ajuns chiar la 21:18, însă acela a fost momentul în care Tricolorul LMV a revenit, iar introducerea lui Imhoff a dat roade. Aleksic (de asemenea, o schimbare inspirată a tehnicienilor), Imhoff și Josifov au întors scorul, printr-un parțial de 5:1. Astfel, ploieștenii au ajuns la o minge de set, scor 24:23, însă Unirea Dej nu a cedat așa ușor, egalând la 24. Imhoff a oferit o nouă șansă gazdelor de a închide setul, ceea ce au și făcut, scor 26:24.

Setul al patrulea a fost unul perfect pentru Tricolorul LMV, care a jucat la un nivel mult mai ridicat, în special grație evoluției excelente a lui Imhoff, care nu a putut fi ghicit de defensiva oaspeților.

Ploieștenii s-au distanțat mai întâi la 5:2, după care la primul time-out tehnic au dus scorul la 8:4. Cu un joc foarte bun, atât la preluare, cât și la construcție și finalizare, Tricolorul LMV nu a putut fi oprită de CS Unirea Dej, desprinzându-se la 13:5 și, apoi, la 16:6. Unirea Dej a mai adus câteva mici semne de întrebare, reducând din diferență, scor 17:9, însă revenirea lui Farcaș a oferit a fost de bun augur, iar acesta și Imhoff au ajutat echipa ploieșteană să defileze spre victorie, adjudecându-și setul cu 25:12!

Astfel, Tricolorul LMV a câștigat în prima fază din playoff și își continuă cursa pentru locul 5, în care se va confrunta cu CSM București, care a învins, tot aseară, în deplasare, în meciul decisiv, echipa Volei Club Caransebeș, scor 3:1 (20:25, 25:21, 25:18, 26:24).

Disputa va avea loc după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”, primele partide din duelul cu CSM București (care s-a situat pe locul 8 la finalul primei faze) vor avea loc pe 16 și 17 aprilie, la Ploiești, deoarece, cum am mai spus, Tricolorul LMV s-a clasat pe locul 6 la finalul fazei preliminare. După aceea, seria se va muta la București, pe 23 și, dacă va mai fi nevoie, 24 aprilie, iar în caz de egalitate jocul decisiv va avea loc la Ploiești, pe 27 aprilie.

De menționat că, tot aseară, s-a decis și duelul pentru menținerea în primul eșalon, câștig de cauză având VCM LPS Piatra Neamț, grație unei reveniri de la 0:2 la seturi în jocul disputat pe teren propriu cu Dinamo București, scor 3:2 (20:25, 24:26, 25:20, 25:22, 15:9), formația din Capitală retrogradând!

sursa: tricolorullmvploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.