Campioanele, ținute în șah preț de o repriză!

Publicat in Sport 05 Aprilie 2016 950 ori
Google+ WhatsApp
Campioanele, ținute în șah preț de o repriză!
Campioanele, ținute în șah preț de o repriză!

Campioana CSM Bucureşti s-a dovedit o nucă prea tare pentru handbalistele CSM-ului, aseară, chiar dacă elevele lui Kim Rasmussen au trecut prin ceva emoţii în confruntarea din Sala Sporturilor “Olimpia”. Circa 15 minute de handbal bun oferit de Tivadar, Dmitrovic şi colegele lor, în partea secundă a primei reprize, le-au dat speranţe celor circa 1.000 de iubitori ai handbalului prezenţi în „Olimpia”, dar diferenţa dintre cele două loturi avea să se vadă, până la urmă, şi pe tabela de marcaj, oaspetele impunându-se, la final, cu un liniştitor 34-28, după ce au fost conduse la pauză cu 16-15.

Fără Tudor, Bozovic şi Dinu, jucătoare de bază în special în faza defensivă, CSM Ploieşti nu a putut face faţă puternicei echipe bucureştene, reuşind să ofere o replică bună atâta timp cât Tatalovic a prins câteva mingi, iar Dmitrovic a fost de neoprit la celălalt semicerc. Aşa a fost posibilă revenirea gazdelor după debutul bun al vizitatoarelor, care au condus în primul sfert de oră la 2-3 goluri, lăsând impresia că sunt permanent în control. După 4-7, 5-8 sau 8-11, probabil că puţini anticipau revenirea elevelor lui Neven Hrupec, care mai întâi au egalat după o serie de trei goluri consecutive (Dmitrovic, Sheiko, Tivadar), apoi au reuşit să treacă în faţă şi să conducă, pe rând cu 14-13, 15-14 şi, la pauză, cu 16-15.

Cu siguranţă, n-a fost linişte în vestiarul oaspetelor în cele 10 minute de pauză, pentru că, imediat după reluare, campioanele au ridicat nivelul de joc şi, cu Brădeanu şi Rodrigues în prim-plan, au reuşit să întoarcă soarta partidei. De la 17-16 s-a făcut 17-20, apoi Neven Hrupec a cerut time-out la 20-24, dar prospeţimea unei echipe care a rulat permanent 13 jucătoare de mare valoare s-a făcut simţită în ultimele 20 de minute. CSM Bucureşti şi-a asigurat un avantaj permanent de 5-6 goluri şi s-a impus, până la urmă, cu 34-28, apropiindu-se cu paşi mari de un nou titlu de campioană a României.

Elevele lui Hrupec au meritul de a se fi ridicat la nivelul adversarelor timp de mai bine de o repriză, impresia fiind că, în cazul în care staff-ul gazdelor se putea baza şi pe jucătoarele accidentate, campioanele puteau avea parte de mari emoţii în confruntarea din această seară. Pentru CSM Ploieşti urmează, miercuri, meciul cu cealaltă forţă a handbalului feminin românesc, HCM Baia Mare, precedat de aproape o zi petrecută pe drum, în autocar.

Fetele noastre au fost susţinute din tribună atât de directorul clubului, Cezar Stoichiciu, cât şi de viceprimarul cu atribuţii de Primar al Ploieştiului, Cristian Ganea, ambii declarându-se încântaţi de replica bună oferită campioanei României de elevele lui Neven Hrupec. „A fost un meci bun făcut de echipa noastră, care, chiar dacă a pierdut, a arătat că se poate lupta de la egal la egal cu actuala şi, aproape sigur, viitoarea campioană a României. Chiar dacă mulţi dintre noi am sperat, la un moment dat, într-o surpriză, era greu ca, în condiţiile accidentărilor cu care ne confruntăm, fetele să reziste unei formaţii care are un lot alcătuit aproape în totalitate din jucătoare de lot naţional. S-a pierdut o bătălie, nu şi războiul, aşa că mergem mai departe şi aşteptăm un final de sezon cu victorii pentru echipa noastră”, a spus, la final, Cezar Stoichiciu.

Casetă

CSM Ploieşti - CSM Bucureşti 28-34 (16-15)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: circa 1.000.

CSM Ploieşti: Tatalovic - Florea (2 goluri), Dmitrovic (11, 3 din „7 metri”), Tivadar (5, 2 din „7 metri”), Burtea-Shutska (4), Sheiko (2), Farcău (3). Au mai jucat: E. Şerban - Balaban-Curtean, Chiricuţă, Vasilescu (1 gol), Boştină. Antrenor: Neven Hrupec.

CSM Bucureşti: Grubisic - Martin (2 goluri), Jorgensen (2), Gullden (10, 2 din „7 metri”), Vetkova, Brădeanu (7, 2 din „7 metri”), Curea (2). Au mai evoluat: Pessoa - Torstenson (2 goluri), Manea, Fisker (2), Vărzaru (3), Rodrigues (4). Antrenor: Kim Rasmussen.

Arbitri: Sebastian Mîrza şi Cristian Nedelea (ambii din Cluj).

Observator FRH: Marius Brumaru (Vrancea).

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 8/3 ratate (Chiricuţă, Dmitrovic, Tivadar) - 7/3 ratate (Gullden - 2, Brădeanu).

Eliminări „2 minute”: 4 (Burtea-Shutska, Dmitrovic, Tivadar, Vasilescu) – 2 (Torstenson, Jorgensen).

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.