Va fi meci decisiv!

Publicat in Sport 03 Aprilie 2016 918 ori
Google+ WhatsApp
Va fi meci decisiv!
Va fi meci decisiv!

CS Unirea Dej – Tricolorul LMV Ploiești 3:1 (23:25, 25:23, 25:23, 25:21)

Aseară, Tricolorul LMV Ploiești a evoluat în al doilea meci din cadrul primei faze din playofful Diviziei A1 la volei masculin, turneul pentru locurile 5-8, disputat pe terenul formației CS Unirea Dej. Echipa antrenată de Marian Anton și Mădălin Marinescu se deplasa la Dej cu avantajul victoriei înregistrate la Ploiești în primul meci, scor 3:0.

Însă, la capătul unui joc foarte echilibrat, formația antrenată de Ovidiu Macarie a reușit să se impună și să forțeze un meci decisiv.

Tricolorul LMV a început bine partida de la Dej, adjudecându-și primul set. Ploieștenii s-au distanțat la două puncte la primul time-out tehnic, scor 8:6, însă gazdele au reușit să revină, iar la al doilea time-out tehnic acestea aveau avantaj de un punct, scor 16:15.

Tricolorul LMV a refăcut ecartul de două puncte, scor 19:17, dar nu a putut să se desprindă decisiv nici de data aceasta. Ploieștenii au dat lovitura de grație chiar în finalul setului, adjudecându-și două puncte la rând la scorul de 23:23, închizând actul, astfel, la 25:23.

Echilibrul a continuat și în setul secund. După patru puncte la rând, Tricolorul LMV s-a distanțat la trei lungimi, scor 5:2, dar gazdele au egalat imediat la 5. Ploieștenii au reușit să se mențină, apoi, la un avantaj minim până la al doilea time-out tehnic, când Unirea Dej a preluat conducerea, scor 16:15.

Tricolorul LMV a revenit în frunte, scor 19:18, dar a urmat o perioadă foarte bună a ardelenilor, care au întors rezultatul, scor 23:20. Ploieștenii au punctat de două ori la rând, însă CS Unirea Dej a închis setul, ulterior, scor 25:23.

Gazdele și-au continuat forma bună din finalul setului secund și în actul al treilea, conducând cu 5:2, respectiv 8:4. Tricolorul LMV a înjumătățit avantajul ardelenilor, scor 10:8, dar Unirea Dej a găsit soluțiile pentru a reveni în control, printr-o serie de 6:3 ducând scorul la 16:11, la cel de-al doilea time-out tehnic.

Din acel moment, a urmat o revenire excelentă a ploieștenilor, care, printr-un parțial de 7:1, au preluat conducerea, prima dată în acest set, scor 18:17. Unirea Dej a reușit să echilibreze jocul, însă Tricolorul LMV s-a menținut la timonă, scor 23:22.

Gazdele au avut ultimul cuvânt de spus și în finalul acestui set, adjudecându-și actul prin trei puncte consecutive, scor 25:23.

Impulsionați de succesul din seturile precedente, jucătorii formației dejene au început foarte bine și actul al patrulea, câștigând primele trei puncte. Chiar dacă au oprit seria gazdelor, Unirea Dej a continuat să se desprindă treptat, ajungând la 7:3, respectiv 10:5.

Printr-un parțial de 4:1, Tricolorul LMV a revenit în joc, însă a fost doar momentan, deoarece gazdele s-au distanțat din nou la cinci puncte, scor 15:10, iar mai apoi chiar la șase lungimi, scor 22:16. Ploieștenii au mai încercat o revenire, înjumătățind ecartul dejenilor, scor 23:20, dar a fost prea târziu, iar CS Unirea și-a adjudecat setul cu 25:21.

Astfel, învingătoarea disputei se va decide miercuri seară, la Ploiești.

Și în celălalt duel al acestei faze din playoff s-a ajuns la meciul decisiv, după ce CSM București a câștigat pe teren propriu partida a doua cu Volei Club Caransebeș, scor 3:1 (25:17, 25:22, 19:25, 28:26).

De menționat că se cunoaște deja prima finalistă a campionatului, SCM U Craiova câștigând cu 3:0 la general disputa cu Știința Explorări Baia Mare. În cealaltă semifinală Volei Municipal Zalău conduce cu 2:0 la general disputa cu CS Arcada Galați, meciul al treilea fiind programat luni.

sursa: tricolorullmvploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.