Victorie mare în fieful Științei

Publicat in Sport 29 Februarie 2016 1000 ori
Google+ WhatsApp
Victorie mare în fieful Științei
Victorie mare în fieful Științei

Baschetbaliștii de la CSM Ploiești au obținut o importantă victorie, aseară, pe terenul Științei București, în cadrul etapei secunde a fazei semifinale în Liga I. Formația antrenată de Eugen Ilie are punctaj maxim după primele două jocuri și, duminica viitoare, va primi, în Sala Sporturilor Olimpia, replica Timbei Timișoara, o altă grupare cu pretenții de promovare, la finalul acestui sezon.

Reveniți în Capitală, la mai bine de patru luni de la primul joc cu Știința, din cadrul fazei preliminare, ploieștenii au avut un start apăsat, în care reușitele lui Căpușan și Dumitrescu, ultimul din spatele semicercului, au dus scorul la 2-7 (min 3). A fost momentul în care „căpitanul” bucureștenilor, Vasile Ștefan, a ieșit la rampă prin trei coșuri de la mare distanță, până la finalul sfertului de debut, dar, la panoul celălalt, Movileanu a încărcat și el din „downtown”, pentru a încheia secvența inagurală cu un procentaj de 100% din acțiune!

Mult mai atenți la V. Ștefan, apărat agresiv, în multe momente, de Dumitrescu sau Căpușan, ploieștenii i-au acordat, însă, spații lui Forreiter, jucător venit în pauza competițională de la BC Miercurea Ciuc. „Decarul” Științei și-a ținut formația în meci, de la semidistanță, dar și pe pătrundere, iar Eugen Ilie s-a văzut nevoit să-și cheme elevii la bancă, pentru a regla lucrurile din mers. La câteva zeci de secunde distanță, Movileanu a reușit un al patrulea coș din spatele semicercului, Ciotlăuș și-a imitat colegul, la atacul următor, dar același Forreiter, pe finalul unei faze încălcite a gazdelor, a venit cu răspunsul, pentru 26-28 (min 18), diferență consemnată și în momentul intrării la cabine.

Cu un joc nu atât de elaborat în plan ofensiv, unde V. Ștefan a acaparat majoritatea aruncărilor, bucureștenii au încercat să joace, deseori, la intercepție, după un astfel de contraatac Ionescu „pedepsindu-l” pe căpitanul gazdelor printr-un capac de zile mari, ce păstra avantajul în dreptul nostru. Mai prezenți la interior, prin Căpușan și Ene, ploieștenii au forțat desprinderea, scor 35-41 (min 24), dar, din nou, unele decizii ciudate ale brigăzii de arbitri, dar și lipsa blocajul defensiv - problemă semnalată imediat, de pe bancă, de Eugen Ilie, au tăiat diferența la o posesie.

Gîrbea și V. Ștefan, în debutul sfertului decisiv, s-au anulat reciproc de la distanță, scor 43-36 (min 32), Casale venea cu prima sa reușită din acțiune, una cu grad ridicat de dificultate, pe finalul atacului, pentru 48-51, dar partida era departe de a fi jucată. Corectați în permanență de pe margine, ploieștenii s-au concentrat mai bine pe finalul partidei, Ciotlăuș - mai întâi din asistul lui Ionescu și, ulterior, pe pătrundere ducând scorul la 48-56. Intrați într-o ușoară criză de timp, bucureștenii au început să forțeze din spatele semicercului, fără efect pe tabelă, pentru ca, la celălalt capăt al terenului, Ionescu, printr-un „buzzer” de la distanță, Ene, de la libere, și Movileanu, pe pătrundere, să o detașeze pe CSM Ploiești la „+10”, cu toată opoziția aceluiași V. Ștefan, care a mai inventat o triplă la intrarea în ultimul minut. Pentru mai multă siguranță, Eugen Ilie a cerut un nou timp de odihnă, la 60-67, iar Căpușan a transformat, fără emoții, două aruncări libere care au peceltuit soarta întâlnirii și au declanșat fiesta în tabăra echipei noastre.

Casetă

Știința București – CSM Ploiești 64-75 (18-20, 12-12, 13-14, 21-29)

Sala: „Arena de Baschet”, spectatori: circa 500.

Știința București: Olaru, Forreiter, Ștefan, Mihnea, Vizitiu.

CSM Ploiești: Ionescu, Gîrbea, Dumitrescu, Căpușan, Gavrilă.

Ştiinţa Bucureşti: Olaru (5 puncte), Bârloveanu (2), V. Ştefan (28), Forreiter (18), Gheorghe (2), Mihnea (7), Filovici (2). Antrenor: Cristian Crăciun.

CSM Ploieşti: Movileanu (14 puncte), Ciotlăuş (10), Dumitrescu (6), Ene (8), Dogaru (1), Gîrbea (5), Căpuşan (21), Ionescu (7), Casale (3). Antrenor: Eugen Ilie.

Arbitri: Costin Bogdănescu, Alexandru Anica.

Comisar FRB: Bogdan Bădilă.

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.