Încă un eșec la Timișoara...

Publicat in Sport 27 Februarie 2016 1342 ori
Google+ WhatsApp
Încă un eșec la Timișoara...
Încă un eșec la Timișoara...

Nici cea de-a treia încercare din 2016 a petroliştilor n-a fost una cu noroc, ploieştenii pierzând meciul disputat la Timişoara, în ultima rundă din cadrul sezonului regulat al Ligii I Orange. ACS Poli s-a impus la limită, 1-0, graţie golului marcat, în minutul 42, de către Bărbuţ.

Începutul jocului de pe „Dan Păltinişanu” a fost unul echilibrat, cu două echipe care au căutat să se anuleze reciproc şi, poate, cu Timişoara un pic mai periculoasă pe faza de atac, atâta vreme cât prima şansă de gol i-a aparţinut spaniolului Javi Hernandez (11), cel care a şutat imprecis dintr-o poziţie favorabilă. Petrolul a replicat prin Pacar (13), al cărui şut, expediat puţin din afara careului, a trecut peste transversală, iar, la cealaltă poartă, Belu Iordache (21) a trimis, de la zece metri, puţin alături, după o respingere a lui Cobrea.

Alternanţa şanselor de gol s-a păstrat pe moment, pentru că Pacar (27) a fost, din nou, în situaţie de finalizare, la capătul unui contraatac, dar a şutat pe lângă butul din dreapta lui Strauss, după care Llorente (36) l-a încercat pe Cobrea cu un „trasor” de la 25 de metri, mingea ducându-se pe lângă poartă, iar voleul lui Ziani (39), de la 20 de metri, n-a găsit ţinta.

Până la urmă, cei care au reuşit să lovească decisiv au fost amfitrionii, cu puţine momente înainte de pauză, atunci când Ovidiu Popescu a demarat pe stânga şi a centrat în mijlocul careului, iar Bărbuţ (42), venit din spate, a reluat sub transversală, imparabil pentru Cobrea. Poli a intrat, până la urmă, în avantaj la cabine, chiar dacă, în minutul de prelungire al primei părţi, „lupii” au ratat cea mai mare ocazie a lor, Gavrilă trimiţând, din şase metri, pe lângă bara din dreapta portarului gazdelor.

Petrolul a încercat, după reluare, să recupereze terenul pierdut şi a căutat să împingă jocul cât mai sus, dar, în ciuda unei evidente dominări teritoriale, pericolul a întârziat să apară la buturile lui Strauss, chiar dacă Schumcher a adus forţe proaspete în ofensivă, apelând, treptat, la Mareş, Marinescu şi Michail. Timişoara a ştiut cum să se închidă şi să-şi apere, astfel, avantajul, iar finalul celor 90 de minute a consemnat cea de-a patra victorie obţinută de ACS Poli în meciurile directe din acest sezon (Cupa României, Cupa Ligii şi turul campionatului), dar şi, totodată, cel de-al treilea eşec din 2016 suferit de “galben-albaştrii”.

Ploieştenii încheie, astfel, sezonul regulat cu 8 puncte, ce se vor transforma în 4 odată ce va începe play-out-ul, şi aşteaptă să afle numele următoarei adversare, cea care va ocupa locul zece după prima fază a campionatului. Cert este că primul meci va fi în deplasare, în weekend-ul viitor.

Casetă

ACS Poli Timişoara – FC Petrolul Ploieşti 1-0 (1-0)

Stadion: Dan Păltinișanu. Spectatori: circa 1000. Marcator: Bărbuţ (42)

ACS Poli: Strauss – Belu Iordache, Manuel Torres, Scutaru (cpt), D. Popescu – Melinte, Llorente (90+1 Doman) – Bărbuţ (86 Pisas), Javi Hernandez (70 Jenkins), O. Popescu – Elek. Antrenor: Florin Marin.

Petrolul: Cobrea (cpt) – David, Mişelăricu, Prestia, Pulhac – Gavrilă (66 Marinescu), Ziani, Bucşa, Zoubir – Pacar (77 Michail), Paolucci (57 Mareş). Antrenor: Constantin Schumacher.

Au arbitrat: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj) – Radu Iulius Timar (Bihor) şi Szabo Gero (Cluj).

Arbitru de rezervă: Mihai Florin Marcu (Oradea).

Observatori: Stan Prodan (Alexandria) şi Aurel Beldeanu (Craiova).

sursa: fcpetrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.