Promisiuni cu repetiție

Publicat in Sport 24 Februarie 2016 1740 ori
Google+ WhatsApp
Promisiuni cu repetiție
Promisiuni cu repetiție

În această după-amiază, la sala de conferințe a clubului, a avut loc o nouă întâlnire cu antrenorul Constantin Schumacher și doi dintre fotbaliștii Petrolului, Bogdan Gavrilă și Cristi Pulhac.

Propusă în două părți, conferința a avut același lait motiv, speranța și dorința ca vineri, la Timișoara, “lupii” să arate precum o haită a prădătorilor, nicidecum o adunătură de mascote “Lupino”!

Primul care a ajuns la întâlnirea cu mass-media a fost Schumacher, cuvintele sale trădând același optimism cu care ne-a obișnuit încă de la prima întâlnire cu ziariștii din Prahova: ”Venim după un meci cu Viitorul în care rezultatul nu ne-a fost favorabil. Vreau să mulțumesc suporterilor care ne-au fost alături și sper să ne fie în continuare. Mergem la Timișoara cu încredere în victorie pentru că, de acum încolo, nu mai evoluăm cu trupe din partea superioară a clasamentului, vom juca cu echipele cu care ne vom lupta pentru salvarea de retrogradare! Sper ca primele puncte pe care le vom obține să fie cele de la Timișoara! Jucătorii sunt încrezători, i-am văzut la antrenamente, au dorință mare de a câștiga puncte, sper să și reușim” a declarat Schumacher.

După câteva minute au apărut și Gavrilă și Pulhac, ambii cu priviri vinovate și gesturi care trădau supărarea. Niciunul nu a conceput vreun alt rezultat decât cel aducător de trei puncte, convinși de faptul că oricare alt rezultat ar face o viață grea grupării la care evoluează. Iată ce a spus Gavrilă despre venirea lui la Ploiești, despre relația cu arbitrii și despre jocul din Banat: “În primul rând, consider că Petrolul este o echipă mare, de aceea am și ales Ploieștiul. Apoi, aici am fost dorit foarte mult, atât de Mario, cât şi de antrenor. Este adevărat că am avut mai multe oferte şi că aceasta, de la Petrolul, a fost cea mai mică şi cea mai dezavantajoasă din punct de vedere sportiv, pentru că echipa se află pe ultimul loc şi are doar 8 puncte, dar eu sunt încrezător că ne vom salva! Cred cu tărie în victoria de la Timișoara! Vizavi de tema arbitrajului, atât de discutată în ultimele zile, pot să spun că arbitrii mă respectau mai mult când jucam la Dinamo! De exemplu, i-am spus acum arbitrului că a fost un henţ pe 16 metri şi el mi-a spus că nu poate să le vadă pe toate! Este ciudat că se comportă aşa, pentru că şi Petrolul este o echipă mare! Nu au făcut greşeli flagrante, dar am simţit o manieră puţin ostilă la adresa noastră. Nu cred că Viitorul ar fi avut nevoie de ajutor”, a încheiat Bogdan Gavrilă.

La rândul său, Cristi Pulhac a spus: “Cu echipa Timişoarei suntem în luptă directă pentru evitarea retrogradării, acolo nu trebuie să cedăm nimic în meciul de vineri, nu avem voie să facem asta! Sper și îmi doresc să câştigăm acest ultim meci dinaintea playout-ului şi cred că acolo va fi altfel decât până acum! Personal, cred că avem un lot bun, cred că avem forţa să ne luptăm și sunt convins că antrenorul va lua cele mai bune decizii vizând alcătuirea echipei de start. Eu mă simt 100% apt de joc, m-am pregătit bine și sunt cu totul altfel decât în perioada când am sosit la Ploiești! Simt că vom câștiga! Și apoi va fi o cu totul altă discuție în play-out!” a conchis apărătorul.

Meciul cu Politehnica va avea loc vineri, de la ora 20:30, și se va desfășura pe arena Dan Păltinișanu din Timișoara.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.