Aproape de un „decisiv”...

Publicat in Sport 21 Februarie 2016 1026 ori
Google+ WhatsApp
Aproape de un „decisiv”...
Aproape de un „decisiv”...

Tricolorul LMV Ploiești – Volei Municipal Zalău 1:3 (23:25, 25:20, 11:25, 21:25)

Tricolorul LMV Ploiești a oferit o replică pe măsură echipei vicecampioane din sezonul trecut, Volei Municipal Zalău, în cadrul etapei a XVII-a din Divizia A1 la volei masculin, meci disputat la Sala Sporturilor „Olimpia”. Cu excepția unui set, celelalte acte puteau să se îndrepte în contul oricărei echipe de pe teren.

În primul set, Tricolorul LMV a început mai bine, conducând cu 3:1, însă, sălăjenii au replicat prin trei puncte consecutive, preluând conducerea. Oaspeții s-au distanțat chiar la două puncte, scor 7:5 și 8:6. Cu un blocaj bun pe alocuri și cu execuții sigure de pe extreme, ploieștenii au revenit în frunte, scor 12:11, iar Aleksic, Imhoff și Rumpunen au dus scorul, ulterior, la 17:15.

Tricolorul LMV a menținut ecartul de două puncte până la 19:17, când echipa din Zalău a reușit să găsească un moment de slăbiciune în apărarea ploieșteană, egalând la 20. Punctele reușite de Imhoff au păstrat gazdele în avantaj până la 22:21. Oaspeții, însă, au gestionat mult mai bine momentele de final ale setului, încheind actul cu u parțial de 4:1, impunându-se cu 25:23.

În setul secund, cele două echipe au fost greu de departajat până în ultimele momente. Amândouă formațiile s-au aflat la conducere în prima parte a actului, însă niciuna nu a reușit să se desprindă la mai mult de un punct, Rumpunen, Imhoff, Josifov, Aleksic și Voinea punctând pentru ploieșteni.

Volei Municipal Zalău a fost prima echipă care s-a desprins pentru prima dată la două puncte, chiar la cel de-al doilea time-out tehnic, scor 16:14. Tricolorul LMV nu a lăsat lucrurile astfel, Voinea, în special, ajutat de Imhoff readucând gazdele în joc.

Iar de la 19:20 ploieștenii au închis setul prin șase puncte consecutive, celor doi menționați adăugându-li-se Stancu, noul sosit în tabăra prahoveană realizând cel mai bun joc al său în tricoul ploieștenilor. Pe serviciile căpitanului Ghimeș, cu un blocaj excelent realizat de Stancu, Voinea și Imhoff, Tricolorul LMV a egalat situația la general, adjudecându-și actul secund, cu scorul de 25:20.

În setul al treilea, Volei Municipal Zalău s-a desprins rapid la 4:1, însă Tricolorul LMV a replicat, egalând la 4. Echilibrul s-a stricat la 6:6, când oaspeții au preluat controlul asupra jocului, nimic părând să le iasă elevilor antrenorilor Marian Anton și Mădălin Marinescu. A fost mai întâi 10:6, după care un incredibil 20:8, ploieștenii renunțând la a mai încerca o revenire puțin probabilă, iar actul s-a încheiat cu 25:11 pentru oaspeți.

Actul al patrulea a început cu Tricolorul LMV în control, Josifov, Rumpunen și Imhoff ducând scorul la 10:6. Antrenorul Stoyan Stoev ale echipei din Zalău a găsit, însă, cum să oprească avântul gazdelor, oaspeții revenind la un singur punct în urmă, scor 10:9. Imhoff și Rumpunen a distanțat din nou echipa ploieșteană la trei puncte, după care blocajul nu a mai avut aceeași eficiență, Volei Municipal întorcând scorul, printr-un parțial de 6:1, tabela indicând 17:14 pentru vizitatori.

Prin punctele reușite de Imhoff, Stancu și Rumpunen, Tricolorul LMV s-a menținut în joc, până la scorul de 18:19. De acolo, echipa din Zalău a găsit soluții mai bune, adjudecându-și actul cu scorul final de 25:21, luând toate cele trei puncte puse în joc, spre deosebire de meciul din tur.

Chiar dacă a fost o înfrângere fără punct câștigat, Tricolorul LMV a arătat un joc bun împotriva uneia dintre cele mai valoroase echipe din campionat, fiind foarte aproape de a împinge meciul în setul decisiv.

Casetă

Sala: Sporturilor „Olimpia”, spectatori: aproximativ 400.

Tricolorul LMV: Gjoko Josifov, Cosmin Ghimeș (căpitan), Tomi Rumpunen, Florin Voinea, Cristian Imhoff, Vlada Aleksic – Alexandru Călin, Andrei Grigoraș, Sergiu Stancu, Tudorel Farcaș, Eugen Teotoc, Ștefan Someșan. Antrenori: Marian Anton, Mădălin Marinescu.

Volei Municipal Zalău: Leonardo Dal Bosco (căpitan), Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiță, Marin Lescov, Ciprian Matei, Marian Bala – Adrian Feher; Mihai Tarța, Răzvan Olteanu, Rareș Bălean. Antrenori: Stoyan Stoev, Nicolae Bogdan.

Arbitri: Florin Dragomir (București), Tudorel Arbunea (Brăila).

Observator FRV: Adrian Pustiu (Braşov).

În cadrul etapei s-au mai jucat și alte meciuri:

VCM LPS Piatra Neamț – AS Volei Club Caransebeș 3:2 (25:22, 20:25, 16:25, 25:22, 15:13)

Dinamo București – Arcada Galați 1:3 (25:20, 15:25, 16:25, 23:25)

Știința Explorări Baia Mare – Universitatea Cluj 3:0 (25:21, 25:22, 25:17)

Astăzi este programat, de la ora 13.45, partida dintre SCM U Craiova și CS Unirea Dej, meci televizat de postul DigiSport 3.

De asemenea, CSM București va câștiga cu scorul de 3:0 (25:0, 25:0, 25:0) disputa cu formația retrasă din campionat, CVM Tomis Constanța, meci care era programat în această rundă.

sursa: tricolorullmvploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.