Mișelăricu: “Am învățat multe după meciul de la Craiova!”

Publicat in Sport 19 Februarie 2016 1307 ori
Google+ WhatsApp
Mișelăricu: “Am învățat multe după meciul de la Craiova!”

În această după-amiază, la sala de conferințe a clubului, a avut loc conferința de presă ordinară prilejuită de meciul de duminică dintre Petrolul și FC Viitorul.

Structurat în două părți, evenimentul a debutat cu antrenorul Constantin Schumacher și continuat cu doi dintre nou-veniți, fundașul Constantin Mișelăricu și mijlocașul Daniel Stana.

Tehnicianul “lupilor” a făcut o scurtă analiză după meciul pierdut la Craiova și a plusat pe lipsa coeziunii între compartimente, element definitoriu la o trupă proaspăt închegată. Acesta a admis că și terenul de joc a fost un factor greu de depășit și a sfârșit prin a declara că meciul cu trupa lui Hagi va fi abordat cu o altă mentalitate, fotbaliștii fiind pregătiți să aducă trei puncte în clasament mai ales că “vor apărea și câteva schimbări”.

“Am obținut un rezultat negativ la Craiova și vina este numai a noastră! Este clar că nici spațiul de joc nu ne-a ajutat, <<Ilie Oană>> arătând chiar bine pe lângă terenul uscat din inima Olteniei! Sigur, se mai poate spune și că 10 dintre titulari au fost cooptați în ultima vreme și am suferit din pricina lipsei de omogenitate, de coeziune în joc. Repet, însă, nu există decât scuze formale, noi fiind de fapt singurii vinovați pentru tot ceea ce s-a întâmplat în acest prim meci din finalul de retur. Dacă mă întrebați despre viitorul imediat o să vă răspund că, în urma antrenamentelor din această săptămână și a discuțiilor individuale cu băieții, Petrolul are destule atuuri să se gândească la rezultate pozitive pe viitor iar cel mai bun prilej ar fi duminică, la jocul cu Viitorul, o trupă foarte bună, tânără, elastică, dar care poate fi învinsă! Eu cred că putem câștiga în fața echipei lui Hagi!” a spus tehnicianul.

Schumacher a explicat și motivul pentru care Younes Hamza, atacantul Concordiei Chiajna, nu a semnat cu Petrolul: “Hamza este un fotbalist foarte bun, apreciat de fanii ploieșteni, dar care – fiind fotbalist extracomunitar - nu a putut semna aici din cauza insolvenței clubului, chiar dacă se afla în situația de liber de contract!” a încheiat antrenorul Petrolului.

Imediat după coach-ul Petrolului au apărut și Mișelăricu și Stana, ambii destinși și joviali, extrem de încrezători în șansa echipei de a se salva.

“Păi dacă nu credeam în salvare nu mai veneam!” a început, brusc, Dani Stana, jolly-joker aflat la a doua “descălecare” la Petrolul. “Prind echipa într-un moment greu dar vreau să cred că nu imposibil! Sunt convins că ne putem salva, că avem șansa noastră și trebuie să facem totul pentru a și reuși. Îmi pare rău că am avut această mică accidentare și nu am putut ajuta echipa la Craiova dar acum mă simt bine și mă antrenez normal. Consider că voi fi la capacitate maximă săptămâna viitoare și vreau să cred că euro-golurile pe care le-am tot dat pe unde am jucat vor apărea din nou. Dinamica șutului și glezna nu s-au deteriorat, vă asigur!” a spus fostul decar al Ceahlăului.

La rândul său, “Mișe” a marșat pe forma stabilă, bună, pe care consideră că o are dar și pe faptul că își cunoaște bine foștii colegi de la Viitorul: “Sunt într-un moment bun cu sănătatea, mă pregătesc bine și aștept doar ca antrenorul să apeleze la mine! Preconizez un meci de luptă, Viitorul nu prea mai este o echipă de copii, cum se spune, are acum în componență fotbaliști de renume precum Pecanha, De Lucas, Nicoliță, Cernat, acesta din urmă cel mai bun fotbalit al României, în opinia mea! Orice punct câștigat este un plus dar eu cred în forța Petrolului de a se impune duminică. Știm cum o să facem, nu o să vă spun acum dumneavoastră, veniți duminică la meci! Am învățat multe după înfrângerea de la Craiova! O să fie greu dar simt că ne vom impune!” a încheiat fotbalistul orginar din Tulcea.

Meciul Petrolul – FC Viitorul va avea loc duminică, de la ora 18:00.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.