Budescu a semnat cu Dalian Yifang, în prezenţa miliardarului Wang Jianlin

Publicat in Sport 02 Februarie 2016 1335 ori
Google+ WhatsApp
Budescu a semnat cu Dalian Yifang, în prezenţa miliardarului Wang Jianlin
Budescu a semnat cu Dalian Yifang, în prezenţa miliardarului Wang Jianlin

E oficial! Constantin Budescu este jucătorul celor de la Dalian Yifang. Fotbalistul de 26 de ani a efectuat în această dimineaţă vizita medicală şi a parafat o înţelegere pe 3 ani cu gruparea de ligă secundă chineză.

Patronul lui Dalian Yifang, miliardarul Wang Jianlin, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Asia şi cel mai bogat din China, a ţinut să fie prezent la semnarea contractului lui Budescu. Omul de afaceri a preluat, în urmă cu un an, 20% din acţiunile clubului Atletico Madrid.

Astra va primi în schimbul transferului lui Budescu 1,2 milioane de euro, iar internaţionalul român va primi un total de 3 milioane de euro în cei 3 ani de contract, dintre care 500.000 de euro primă de instalare.

În ultimele decade China a devenit o putere economică tot mai mare la nivel global, iar acum acest lucru se resfrânge şi asupra fotbalului. În total, formaţiile de pe prima scenă a fotbalului din ţara Marelui Zid au cheltuit 154 de milioane de euro în această iarnă, bifând totodată şi cel mai scump transfer: Ramires, care la 28 de ani a lăsat-o pe Chelsea pentru mirajul banilor. Nu mai puţin de 4 din cele mai scumpe mutări din ultima lună au fost efectuate de către chinezi.

"Este o ofertă bună atât pentru mine, cât și pentru club. Din punctul meu de vedere, este un pas înainte. Este o echipă care își dorește să promoveze și investesc foarte mulți bani. Sper să promovăm anul acesta. Mi-am dorit din tot sufletul ca acest club (n.n. Astra) să meargă în continuare și să nu aibă probleme. Sper ca, prin banii care o să vină pe mine, să se rezolve toate problemele și totul să fie ok", a spus Budescu la plecarea spre Asia.

Chiar dacă aproape sigur va rata Euro, Iordănescu fiind extrem de clar în legătură cu fotbaliştii care aleg destinaţii exotice, Budescu va primi un salariu extrem de atractiv în liga secundă din China.

Dalian Yifang a terminat stagiunea trecută pe locul trei în liga a doua, iar în acest an are ca obiectiv promovarea.  

Dalian este un club nou, fondat în 2009, care evoluează pe o arenă cu o capacitate de 61.000 de locuri.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.