FRF este interesată de păstrarea stadionului “Ilie Oană” în circuitul echipei

Publicat in Sport 20 Ianuarie 2016 1698 ori
Google+ WhatsApp
FRF este interesată de păstrarea stadionului “Ilie Oană” în circuitul echipei
FRF este interesată de păstrarea stadionului “Ilie Oană” în circuitul echipei

Iubitorii fotbalului din Ploieşti vor avea din nou prilejul să vadă pe stadionul „Ilie Oană” fotbalişti de talie mondială, în condiţiile în care discuţiile dintre conducerea CSM Ploieşti şi oficialii Federaţiei Române de Fotbal s-au concretizat, deja, în stabilirea unor prime repere în privinţa unei viitoare colaborări.

Astfel, în urma unui dialog pe care conducerea Clubului Sportiv Municipal Ploieşti l-au avut cu oficialii Federaţiei Române de Fotbal, în care s-a arătat disponibilitatea ca Stadionul „Ilie Oană” să fie inclus în circuitul echipelor naţionale, astăzi, pe adresa clubului CSM a sosit o notificare din partea FRF, semnată de secretarul general al acesteia, Radu Vişan, prin care forul conducător al fotbalului românesc îşi manifestă interesul pentru o colaborare ce vizează arena ploieşteană.

„Federaţia Română de Fotbal a luat act de faptul că, începând cu 14.01.2016, CSM Ploieşti a preluat în administrare stadionul Ilie Oană, din Ploieşti. FRF este interesată de folosirea stadionului Ilie Oană pentru unele dintre acţiunile oficiale şi amicale ale echipelor naţionale de fotbal de seniori, de tineret şi de juniori masculin şi feminin, din calendarul sportiv al anului în curs”, este mesajul oficialilor FRF. În adresă, se menţionează şi faptul că forul condus de Răzvan Burleanu este interesat de demararea unei colaborări imediat ce vor fi remediate problemele care ţin, momentan, arena „Ilie Oană” în afara circuitului internaţional, prioritară fiind refacerea gazonului.

Interesul pentru stadionul din Ploieşti, explicabil, probabil, şi în condiţiile în care Arena Naţională nu are avizul ISU, nu poate decât să bucure, directorul CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu, spunând că „e o onoare ca stadionul Ilie Oană să fie vizat pentru a intra în circuitul echipelor naţionale, la fel cum putem privi acest interes şi ca pe o posibilă sursă de venit. Vom face toate demersurile necesare pentru a remedia cât mai repede problemele existente în acest moment la stadion, pentru că avem tot interesul ca arena să îndeplinească normele internaţionale şi să poată fi folosită atât de echipele naţionale, cât şi, bineînţeles, de Petrolul Ploieşti”. O eventuală colaborare cu Federaţia Română de Fotbal ar putea reprezenta o sursă bună de venituri pentru ca stadionul să fie întreţinut în condiţii bune, de care, până la urmă, principala beneficiară ar fi echipa fanion a judeţului, FC Petrolul Ploieşti.

Ultimul meci oficial al echipei naţionale de seniori a României găzduit de arena „Ilie Oană” a fost cel cu Insulele Feroe, din 29 martie 2015, câştigat de „tricolori” cu 1-0, în urma golului marcat de Claudiu Keşeru.

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.