Repetiție cu multe plusuri, în fața vicecampioanei CSM București!

Publicat in Sport 19 Ianuarie 2016 1330 ori
Google+ WhatsApp
Repetiție cu multe plusuri, în fața vicecampioanei CSM București!
Repetiție cu multe plusuri, în fața vicecampioanei CSM București!

Reveniţi, aseară, din „sejurul” prelungit de la Constanţa, handbaliştii de la CSM Ploieşti au disputat, astăzi, începând cu ora 13:00, un nou meci de verificare, de data aceasta în Sala „Olimpia”, în compania vicecampioanei CSM Bucureşti.

În ciuda celor câteva absenţe, Turcu, R. Farcaş şi B. Năstase rămânând pe margine din cauza problemelor medicale, băieţii antrenaţi de Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu au reuşit să obţină o victorie frumoasă - fie ea şi amicală - în faţa uneia dintre formaţiile care se luptă pentru titlu în acest sezon al Ligii Naţionale. A fost 32-30 (17-19) pentru CSM Ploieşti, la capătul unei confruntări spectaculoase, cu goluri multe, handbal de calitate, jucat rapid, şi încercări ale celor două echipe de a-şi pune în aplicare schemele de joc.

Chiar dacă toţi jucătorii folosiţi şi-au făcut treaba, din tabăra noastră s-au remarcat cei doi portari, Antonaru, în prima parte, şi Szopka, după pauză, reuşind câteva parade eficiente, sărbătoritul zilei, Alexandru Tărîţă, care a marcat împlinirea a 26 de ani printr-o evoluţie sigură, concretizată în nu mai puţin de 9 goluri, şi Alexandru Farcaş, un jucător polivalent, care a acoperit, în multe momente, şi postul de pivot, rămas „vacant” în condiţiile absenţei fratelui său geamăn, Răzvan.

Chiar dacă a pierdut, CSM Bucureşti a arătat, la rându-i, că are calitate, controlând ostilităţile până prin minutul 40. Oaspeţii au condus încă din start la 1-2 goluri, ploieştenii trecând o singură dată în faţă în prima repriză, când au întors de la 13-14, la 15-14. A doua oară când băieţii noştri au preluat conducerea s-a întâmplat în minutul 39, când, de la 21-22, s-a făcut 23-22 şi, imediat, după un „7 metri” ratat de Negru, 24-22, prin Stăncioiu, şi 25-22 pe un contraatac al lui Botezatu. Trei goluri ale lui Negru şi unul al lui Humet au dus, totuşi, la restabilirea egalităţii - 26-26 (minutul 47) - dar au urmat eliminări în serie pentru Humet, Rotaru şi Negru, iar Tărîţă a făcut, de la 27-27, 30-27 pentru CSM Ploieşti. Negru a mai ratat o aruncare de la „7 metri” în faţa lui Szopka, s-a făcut 32-29, apoi „căpitanul” echipei noastre a apărat o altă lovitură de pedeapsă, executată de cealaltă extremă bucureşteană, Constantinescu (58), şi meciul era jucat. Ultimul „cuvânt” l-a avut Nicuşor Negru, iar CSM Ploieşti s-a impus cu 32-30, victoria venind bine pentru moralul echipei, cu aproape două săptămâni înainte de primul meci oficial din 2016, cel de cupă, cu Steaua Bucureşti, programat pe 31 ianuarie, la Chiajna.

Altfel, staff-ul echipei a decis să renunţe la participarea la turneul organizat de HCM Sighişoara, în această săptămână, de joi până sâmbătă. S-a luat această hotărâre atât din cauza condiţiilor meteo din ţară, cât şi a problemelor de efectiv cu care se confruntă echipa în acest moment, abordarea unui turneu cu trei meciuri în trei zile cu doar 13 jucători fiind destul de dificilă şi riscantă, prin prisma posibilelor probleme medicale ce ar putea apărea.

CSM Ploieşti - CSM Bucureşti 32-30 (17-19)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: circa 50.

CSM Ploieşti: Antonaru – Tărîţă (9 goluri, 4 din „7 metri”), Botezatu (1), Capotă (3), Zamfir (1), Dediu (3), Al. Farcaş (7, 2 din „7 metri”). Au mai jucat: Szopka – Stăncioiu (5 goluri), Hoinaru (3). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

CSM Bucureşti: Iancu – Kostadinovic, Humet (12 goluri), Marijanac (6, 2 din „7 metri”), Stamate (2), Milosevic, Negru (5). Au mai evoluat: Rotaru, Pătru (3 goluri), Sîncelean (2), Ungureanu, Constantinescu. Antrenor: Zvonko Shundovski.

Arbitri: Marina Agliceriu şi Claudiu Ghesoiu.

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 8/2 ratate (Al. Farcaş, Tărîţă) - 7/5 ratate (Negru - 3, Marijanac, Constantinescu).

Eliminări „2 minute”: 3 (Al. Farcaş - 2, Tărîţă) - 5 (Stamate, Kostadinovic, Humet, Rotaru, Negru).

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.