Joc dezamăgitor în Ardeal

Publicat in Sport 10 Decembrie 2015 542 ori
Google+ WhatsApp
Joc dezamăgitor în Ardeal
Joc dezamăgitor în Ardeal

Știința Explorări Baia Mare – Tricolorul LMV Ploiești 3:0 (25:20, 25:18, 29:27)

Tricolorul LMV Ploiești a evoluat, în deplasare, în cadrul etapei a IX-a din Divizia A1, în compania formației Știința Explorări Baia Mare, care nu pierduse niciun meci pe teren propriu, fiind una dintre fruntașele clasamentului.

La Tricolorul LMV, antrenorii Marian Anton și Mădălin Marinescu a început cu Tomi Rumpunen, Florin Voinea, Vladan Aleksic, Gjoko Josifov, Cristian Imhoff, Cosmin Ghimeș (căpitan) – Alexandru Călin. Au mai jucat Ștefan Someșan, Eugen Teotoc, Alexandru Voinea și Andrei Grigoraș.

De partea cealaltă, antrenorii Marius Botea și Sorin Pop au prezentat o formulă cu Florin Bălhăceanu (căpitan), Zoltan Kovacs, Loviu Râpeanu, Igor Didorciuc, Gabriel Cherbeleață, Mihai Coasă – Alan Domingos (campion mondial cu Brazilia, în 2010). Au mai intrat Andras Toth și Gheorghe Socaciu.

Au arbitrat Cristian Șanta (Cluj Napoca) și Marius Lazăr (Zalău), iar observator FRV a fost Vasile Dușa (Zalău).

Tricolorul LMV a început bine meciul, preluând conducerea în debutul primului set, scor 5:2, grație unor servicii foarte bune ale lui Florin Voinea. Dar, gazdele au revenit, egalând la 6, după trei puncte consecutive. Gjoko Josifov a readus echipa ploieșteană în avantaj, însă nu a fost decât momentan, Știința Explorări preluând controlul jocului, după un parțial de 6:2, ducând scorul la 12:9.

Punctele reușite de Cristian Imhoff au mai menținut speranțele în tabăra Tricolorului LMV, însă greșelile numeroase, inclusiv serviciile ratate, au oferit drum liber spre victoria în primul set gazdelor, care s-au impus cu 25:20, apărându-și cu bine până la final avantajul de trei-patru puncte creat.

Startul setului secund a aparținut gazdelor, care s-au distanțat la 4:1. Imhoff și Josifov (la blocaj) și asul reușit de argentinian au adus echipa ploieșteană la un singur punct în urmă, scor 5:4. Dar, formația ardeleană a găsit soluția pentru a opri avântul oaspeților, ducând scorul chiar și la șase puncte avans, 12:6.

Tricolorul LMV s-a luptat și a revenit în joc, după un parțial de 6:1, scor 13:12. Nici de data aceasta ploieștenii nu au avut limpezimea necesară în joc pentru a trece în avantaj, iar gazdele au profitat de ezitările oaspeților, mărindu-și din nou ecartul, scor 16:13. Apoi, câteva blocaje extraordinare reușite de Râpeanu, au dus scorul la 21:14, momente în care la Tricolorul LMV au intrat Ștefan Someșan și Eugen Teotoc, după care a fost introdus și Alexandru Voinea.

Cu un parțial de 4:1, ploieștenii au adus încă o dată întrebări în tabăra gazdă. Dar, diferența s-a dovedit a fi prea mare, iar Știința Explorări și-a adjudecat și actul secund, cu două puncte succesive, scor final 25:18.

Setul al treilea a fost clar cel mai disputat. Tricolorul LMV a început cu două puncte la rând, după care Știința Explorări a egalat. Din acel moment, nicio echipă nu a mai reușit să se desprindă la mai mult de un punct până spre mijlocul setului, fiecare formație trecând la conducere.

Tricolorul LMV a fost prima echipă care a rupt echilibrul, pe serviciile lui Vladan Aleksic, distanțându-se la 14:11, Florin Voinea și Alexandru Voinea punctând decisiv. Gazdele au revenit, pe fondul unor erori din tabăra ploieșteană, preluând conducerea, după un parțial de 4:0, scor 18:16. Fl. Voinea a readus pe Tricolorul LMV în avantaj, scor 19:18, iar finalul setului a fost identic cu startul.

Din nefericire pentru echipa ploieșteană, a fost exact opus începutului de set, Știința Explorări Baia Mare încheind cu două puncte la rând, adjudecându-și setul în prelungiri, scor 29:27. De menționat, totuși, că Tricolorul LMV a avut primele puncte de set, la 24:23 și 25:24, prin punctele reușite de Alexandru Voinea, dar nu a reușit să închide actul. Astfel, după programul obositor din ultima perioadă, cu jocuri dificile și lungi, Tricolorul LMV a suferit prima înfrângere în care nu a reușit să câștige niciun set, contraperformanță pe care nu o mai înregistrase tocmai din 22 februarie 2014, în eșalonul secund, tot în deplasare. De altfel, în istoria clubului de trei ani și jumătate, echipa nu pierduse decât de trei ori în minimum de seturi.

În urma înfrângerii de la Baia Mare, Tricolorul LMV se menține pe locul al șaptelea, cu 14 puncte acumulate, în vreme ce Știința Explorări urcă pe locul al doilea, cu 20 de puncte, în fruntea ierarhiei menținându-se SCM U Craiova, care și-a extins seria de victorii consecutive la 9.

În celelalte partide ale etapei s-au înregistrat următoarele rezultate:

Dinamo București – Unirea Dej 2:3 (27:29; 25:20; 25:22; 20:25; 10:15)

VCM LPS Piatra Neamț – Universitatea Cluj 0:3 (22:25; 28:30; 31:33)

Arcada Galați – CVM Tomis Constanța 3:0 (25:21, 25:17, 25:18)

SCM U Craiova – AS Volei Club Caransebeș 3:0 (25:18, 25:18, 25:21)

CSM București – Volei Municipal Zalău 0:3 (16:25; 16:25; 28:30)

sursa: tricolorullmvploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.