Probleme financiare pentru trei echipe europene din Liga I

Publicat in Sport 26 Noiembrie 2015 1171 ori
Google+ WhatsApp
Probleme financiare pentru trei echipe europene din Liga I
Probleme financiare pentru trei echipe europene din Liga I

Șase cluburi europene, printre care și ASA Târgu Mureș, Astra Giurgiu și FC Botoșani, vor fi investigate de Corpul de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA, deoarece înregistrează datorii către alte grupări, angajați și autorități.

Pe lângă cele trei grupări din Liga 1 mai sunt investigate cluburile Inter Baku (Azerbaidjan), Sporting Braga (Portugalia) și Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina), perioada vizată fiind 30 iunie - 30 septembrie 2015. Conform site-ului oficial al UEFA, o decizie în privința celor șase grupări va fi luat până la finalul anului.

De asemenea, cluburile Fenerbahce Istanbul și Trabzonspor vor fi investigate pentru presupuse încălcări ale unui buget echilibrat.

UEFA va face o comunicare în acest caz în februarie 2016. Cele opt grupări care vor fi investigate de CFCB nu vor mai primi bani de la UEFA până la soluționarea cazurilor.

Oficialii celor de la Astra se bazau pe banii de la UEFA pentru a mai achita o parte din datoriile către jucători, dar și către terți, după cum a recunoscut Dani Coman, președintele clubului.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.