Revenire tardivă...

Publicat in Sport 24 Noiembrie 2015 944 ori
Google+ WhatsApp
Revenire tardivă...
Revenire tardivă...

La Turnu Severin, Petrolul a pierdut la limită disputa cu Pandurii, după ce a încercat disperat, în ultimele minute, să salveze ceea ce a stricat în prima oră de joc. Marinescu şi Lemnaru au punctat pentru ploieşteni, într-un moment în care meciul era aproape decis, atâta vreme cât Săpunaru, Filipetto şi Hora duseseră, anterior, scorul la 3-0 pentru Pandurii.

Epilogul rundei cu numărul XIX a Ligii I Orange a avut parte de un debut interesant, cu un ritm de joc alert şi cu ocazii ce au apărut, repede, la ambele porţi. Primii care au avut posibilitatea deschiderii scorului au fost petroliştii, atunci când Zoubir (6), ajuns într-o poziţie excelentă, a preferat, în locul unui şut la poartă, o pasă în lateral către Moussa, tunisianul fiind blocat de către un adversar, pentru ca, două minute mai târziu, tot Zoubir să şuteze prea “moale”, de la 13-14 metri, pe direcţia lui Mingote.

Replica gazdelor a venit la reluarea lui Nistor (11), la care Pecanha a fost depăşit, dar Bucşa a respins providenţial din faţa porţii, iar echilibrul pe tabela de marcaj l-a rupt, până la urmă, “centralul” Florin Chivulete, cel care a văzut un fault al lui Tudose asupra lui Hora, dictând un penalty gratuit în favoarea gazdelor. Săpunaru (20) n-a refuzat cadoul primit şi l-a învins, cu ceva emoţii, pe Pecanha, aducând, astfel, Pandurii în avantaj.

“Lupii” n-au depus armele şi Moussa (24) a avut o ocazie mare, fiind blocat în şase metri de Mingote, iar până la pauză ploieştenii au fost destul de prezenţi în jumătatea adversă, fără însă să reuşească să găsească drumul spre plasa porţii gazdelor.

Din păcate însă, repriza a doua a început cum nu se poate mai prost pentru “găzari”, iar Filipetto (47) a majorat diferenţa, după un corner bătut de Nistor şi continuat cu o centrare a lui Hora, mingea ricoşând fericit la fundaşul argentinian, aflat chiar în faţa porţii lui Pecanha. La 0-2 era deja clar că misiunea petroliştilor devine aproape imposibilă, iar şansele pentru un rezultat bun s-au spulberat aproape definitiv atunci când Hora (59) a înscris golul trei al gazdelor, cu un şut excelent de la 13-14 metri, lateral stânga.

Cu un sfert de oră înainte de final, Marinescu i-a “furat” o minge, în careu, lui Vasco Fernandez şi l-a învins, elegant, pe Mingote, readucând, cât de cât, speranţele în tabăra ploieşteană, iar „lupii” au forţat imposibilul pe final. Marinescu (87) a irosit o nouă mare oportunitate, iar, în cel de-al treilea minut al prelungirilor, Lemnaru a punctat pentru 3-2, primul său gol din campionat, dar era, deja, prea târziu pentru miracole.

Petrolul a pierdut, astfel, un nou joc şi continua să rămână în subsolul clasamentului, iar meciul următor vine repede, vineri, de la ora 20.30, pe teren propriu, cu CFR Cluj.

Casetă

Pandurii Tg. Jiu – Petrolul Ploieşti 3-2 (1-0)

Marcatori: Săpunaru (20, pen.), Filipetto (47), Hora (59)/Marinescu (75), Lemnaru (90+3).

Pandurii: Mingote – Unguruşan (69 Pleaşcă), Vasco, Filipetto, Momcilovic – Droppa, Săpunaru – Ciucur (82 Khalouta), Nistor (cpt), V. Munteanu (62 Trifu) – Hora. Antrenor: Edward Iordănescu.

Petrolul: Pecanha – Peteleu (75 Lemnaru), Benga, Tudose, Faug-Porret – Bucşa, Ropotan (cpt) – Nepomuceno, Zoubir, Varga (64 Marinescu) – Moussa (75 Tamuz). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Cartonaşe galbene: Faug-Porret, Varga, Pecanha

Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti) – Sebastian Stoianov (Constanţa) şi Vlad Bârleanu (Bucureşti).

Arbitru de rezervă: Viorel Flueran (Craiova).

Observatori: Ioan Onicaş (Zalău) şi Aurel Beldeanu (Craiova).

sursa: fcpetrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.