Seara regăsirii și a (re) debuturilor

Publicat in Sport 21 Noiembrie 2015 493 ori
Google+ WhatsApp
Seara regăsirii și a (re) debuturilor
Seara regăsirii și a (re) debuturilor

CSM PLOIEŞTI - HC ALBA SEBEŞ 37-25 (18-12)!

Handbalistele pregătite de Neven Hrupec au profitat de vizita penultimei clasate şi au pus capăt seriei mai puţin fericite din ultima vreme printr-o victorie lejeră reuşită în Sala „Olimpia”: 37-25 cu HC Alba Sebeş. Au fost, totuşi, ceva emoţii în primele 20 de minute, unii dintre cei prezenţi în sală gândindu-se, probabil, la un moment dat, la partida cu Unirea Slobozia, dar, imediat ce au turat motoarele, gazdele s-au desprins decisiv şi şi-au făcut meciul uşor. Prilej pentru tehnicianul croat ca, pe final, să le dea şansa debutului tinerelor Boştină şi Mitrescu sau să-i ofere uneia dintre jucătoarele importante ale sezonului trecut, Alla Sheiko, prilejul de a bifa câteva minute după opt luni de absenţă, din cauza operaţiei suferite la genunchiul drept.

Meciul a început abrupt, cu cinci goluri în primele trei minute, distribuite însă surprinzător: doar unul în contul CSM-ului şi patru marcate de oaspete, care n-au avut parte de opoziţia aşteptată din partea defensivei ploieştene. Neven Hrupec a cerut imediat cartonul pentru time-out, pregătindu-se să rupă jocul de vacanţă al elevelor sale, dar, după 2-6 şi 3-7, au urmat trei goluri consecutive marcate de Farcău (2) şi Chiricuţă, şi lucrurile începeau să se îndrepte. Egalitatea s-a restabilit în minutul 15, 8-8, dar au fost necesare alte opt minute pentru ca Ploieştiul să fie, pentru prima dată, în avantaj: 12-11 în minutul 23, graţie golului marcat de Bozovic. Din acel moment, Sebeşul a cedat şi a încasat gol după gol, după 13-12 (25) venind cinci goluri consecutive ale CSM-ului şi un 18-12 pe tabelă ce a făcut uitate ezitările din prima jumătate a reprizei.

După pauză, a fost handbal spectacol, cu goluri la fel de multe, combinaţii frumoase ale ploieștencelor, bucuria de a le vedea la lucru şi pe jucătoarele tinere - Caraşol, Boştină (care a marcat primul său gol în Liga Naţională!) sau Mitrescu - ori a revenirii pe parchet a „motorului” din sezonul trecut, Alla Sheiko. A marcat aproape toată lumea, chiar şi Dragica Tatalovic având şansa ei de a înscrie la o fază în care a sesizat ieşirea Paulei Vişan pentru o intercepţie şi a aruncat „din poartă în poartă”, nimerind însă doar bara (34). A fost, una peste alta, o victorie frumoasă, cu scheme finalizate ca la antrenament în unele momente, cu confirmări din partea majorităţii jucătoarelor de bază şi cu un joc bun făcut de Andreea Chiricuţă, perfectă de la „7 metri” şi imposibil de oprit pe extremă.

S-a încheiat 37-25 şi, imediat după meci, pe parchet, directorul clubului, Cezar Stoichiciu, şi managerul sportiv Cristian Nica le-au felicitat pe fete pentru că au dat dovadă de caracter şi au trecut peste problemele din ultima vreme. Pentru ele urmează o vacanţă de fix 17 zile, reunirea lotului pentru pregătirea returului fiind stabilită de Neven Hrupec pentru data de 7 decembrie. Următorul meci oficial al fetelor este programat pe 9 ianuarie, în Sala Sporturilor Olimpia, în compania formaţiei Rapid Bucureşti. CSM Ploieşti are şanse mari să încheie turul campionatului pe poziţia a 6-a a clasamentului, cu condiţia ca HC Zalău să nu ia punct în deplasarea de la Corona Braşov.

Declarații după meci

Neven Hrupec (antrenor principal CSM Ploieşti):

„În ultima vreme au fost destule probleme, iar acestea le-au afectat pe fete. Şi acest meci l-am început într-o stare de tensiune, dar, oarecum, m-am aşteptat ca lucrurile să stea aşa. De aceea nici nu am cerut time-out, pentru că am avut încredere că ne vom reveni şi, până la urmă, am jucat un handbal frumos, care i-a bucurat pe suporteri. Şi eu am fost mulţumit şi le-am felicitat pe fete. Sper ca, atunci când ne vom întoarce din vacanţă să fie rezolvate şi problemele financiare pentru a ne putea pregăti în linişte. A revenit Alla Sheiko, le aşteptăm şi pe Daciana, pe Şerban şi vom avea o echipă puternică în retur. Nu este o diferenţă mare de puncte şi sunt sigur că ne vom lupta să ne recâştigăm locul între primele cinci echipe ale campionatului. Nu e rău că suntem pe şase, dar dacă nu am fi pierdut acel meci cu Slobozia stăteam mult mai bine. Dar, asta este situaţia, nu putem schimba istoria. Am făcut anumite greşeli şi am plătit, dar sper că vom recupera acele puncte şi totul va fi ok la final. Tot ce sper este ca, atunci când ne vom întoarce, să fie rezolvate problemele financiare şi să ne putem pregăti în condiţii bune. Înţeleg că nu este uşor nici pentru conducerea clubului, dar la fel de adevărat este că niciun sportiv profesionist nu poate sta trei luni fără salariu.

Nu mă amestec în treaba selecţionerului echipei naţionale, dar la cum a jucat Nicoleta Tudor în acest sezon, în special în apărare, dar şi în atac, cred că avea loc între primele 18 jucătoare ale României pentru campionatul mondial. Dar este decizia selecţionerului şi el ştie de ce nu a convocat-o.”

Cristian Nica (manager sportiv CSM Ploieşti):

„Probleme sunt peste tot. Este o situaţie delicată şi poate că ar fi bine să nu comentez, dar a fost un management deficitar. Sperăm să avem sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local, să înţeleagă oamenii că aceste echipe de Liga Naţională sunt importante pentru oraş şi ar fi păcat să pătăm imaginea Ploieştiului cu un eventual eşec.

Am purtat mai multe discuţii cu ambele echipe, au înţeles, a fost o mică confuzie vizavi de ceea ce s-a perindat zilele trecute în Consiliul Local, dar urmează ca la sfârşitul lunii să fie o rectificare bugetară reală şi sperăm să putem rezolva problemele pentru a avea linişte. Suntem într-un proces de restructurare a clubului, vor fi evaluări, reevaluări, vor fi discuţii pe fiecare secţie în parte şi vom încerca să mai oprim puţin această scurgere, să-i zicem, de fonduri. Noi vrem să păstrăm aceste două echipe de handbal, pentru că sunt echipe valoroase, care fac cinste clubului, ca şi meciul de astăzi, de altfel.”

Ionela Dinu, alături de colege

La meci a fost prezentă şi Ionela Dinu, handbalistă operată în urmă cu ceva mai mult de cinci săptămâni la genunchiul piciorului stâng. Pivotul echipei s-a întreţinut cu fetele şi le-a transmis că şi-a făcut deja calculele privind recuperarea, sperând că, dacă totul va decurge bine, ultimele 4-5 etape ale sezonului o vor găsi, din nou, pe parchet. Însănătoşire rapidă, „Ione”!

Casetă

CSM Ploieşti - HC Alba Sebeş 37-25 (18-12)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: circa 600.

CSM Ploieşti: Tatalovic - Preda (1 gol), Dmitrovic (2), Tivadar (4), Burtea Shutska (2), Tudor (7), Farcău (6). Au mai jucat: A. Dumitru - Chiricuţă (7 goluri, 4 din „7 metri”), Bozovic (4), Gavrilă (1), Vasilescu (2), Caraşol, Boştină (1), Sheiko, Mitrescu. Antrenor: Neven Hrupec.

HC Alba Sebeş: Curmenţ - Rusu, Dobromir (3 goluri), Pătuleanu (3, 1 din „7 metri”), Ciolan (5), O. Andrei (1), B. Bogdan (2). Au mai evoluat: P. Vişan - Predoi (6, 2 din „7 metri”), Safta (3, 1 din „7 metri”), Mitrache (1 ), Hoha, I. Andrei (1). Antrenor: Popa Seviştean.

Arbitri: Georgiana Doană şi Ana Maria Gociu (Bucureşti/Bucureşti).

Observator FRH: Cristian Potora (Cluj).

Statisticile partidei

Lovituri de la „7 metri”: 4/0 ratate - 5/1 ratată.

Eliminări „2 minute”: 3 (Burtea Shutska, Gavrilă, Boştină) - 3 (Dobromir - 2, Pătuleanu).

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.