Micile erori au făcut marea diferență!

Publicat in Sport 10 Noiembrie 2015 1067 ori
Google+ WhatsApp
Micile erori au făcut marea diferență!

Handbalistele de la CSM Ploieşti au arătat, aseară, că meciul cu CSM Unirea Slobozia nu a fost altceva decât un accident, şi au oferit o replică bună vicecampioanei HCM Baia Mare, venită în Sala „Olimpia” direct de la partida de Champions League cu Rostov. Tivadar şi colegele sale au stat aproape de adversare până aproape de final, plătind tribut unor mici erori ce au fost taxate imediat de experimentatele Pineau sau Ardean-Elisei, dar şi diferenţei de valoare existentă între cele două bănci de rezerve.

Debutul a fost fulminant pentru ploieștence şi a arătat, parcă, echipa CSM-ului din meciul de la Corona Braşov, Farcău (3 goluri) şi Dmitrovic (2) contribuind pentru un 5-1 ce l-a obligat pe antrenorul Aurelian Roşca să pună mai repede decât se aştepta cartonul de time-out pe masa oficială. Ploieştencele au avut, chiar, atacul pentru 6-1, dar au pierdut mingea şi, pe o contră a oaspetelor, Tivadar a fost eliminată „2 minute”, faultul aducând şi un „7 metri” pentru Baia Mare. Au urmat patru goluri consecutive ale vizitatoarelor, iar, la 5-5, a fost rândul lui Neven Hrupec să solicite time-out. Dmitrovic a rupt ritmul HCM-ului şi a înscris încă două goluri cu care echipa sa a trecut de două ori în faţă (6-5 şi 7-6), dar imediat cum au început să apară probleme în atac, Baia Mare a ştiut să profite. S-a făcut 7-9, unul dintre goluri fiind „din poartă în poartă”, Ionica Munteanu anticipând perfect o ieşire la intercepţie a lui Tatalovic, dar CSM-ul a avut puterea să revină. Sârboaica dintre buturi a parat două situaţii „unu la unu” cu Nechita şi Tătar, Shutska-Burtea a apărut la finalizare cu două goluri consecutive şi la pauză s-a intrat cu oaspetele având avantaj minim: 12-13.

Cursa de urmărire a continuat la reluare, dar n-a adus decât o situaţie de egalitate - 16-16 (minutul 40) - şi multă nemulţumire cauzată de faptul că, deşi au fost destule momente în care putea creşte presiunea asupra adversarelor, acestea au fost ratate inexplicabil. Au fost două lovituri de la „7 metri” irosite, trei atacuri consecutive ratate la 22-24 de către Farcău, N. Tudor şi Shutska-Burtea, ultimul sancţionabil clar cu lovitură de pedeapsă şi eliminare, dar trecut cu vederea de arbitri, iar vicecampioanele n-au iertat. S-au distanţat la 22-26, apoi, pe fondul jocului riscant impus de Neven Hrupec, cu atacuri în 7 jucătoare de câmp şi o defensivă „om la om”, au pus, la final, o diferenţă de şase goluri în favoarea lor pe tabelă, clar exagerată în raport cu desfăşurarea ostilităţilor.

Rămâne satisfacţia că echipa CSM-ului a jucat altceva decât joi, în restanţa cu Slobozia, şi a arătat bine în perspectiva ultimelor două etape din tur, cu Măgura Cisnădie, sâmbătă, în deplasare, şi Alba Sebeş, o săptămână mai târziu, în Sala „Olimpia”.

„A fost un meci în care am văzut altceva decât cu Slobozia, semn că discuţiile pe care le-am avut cu fetele şi cu staff-ul tehnic au fost de bun augur. Mi-a plăcut că au luptat, au avut determinare şi au arătat că au valoare, iar dacă aveam şi puţină şansă sau greşeam mai puţin în unele momente, poate obţineam un rezultat pozitiv. Nu e puţin să joci de la egal la egal cu vicecampioana ţării, aşa că, după evoluţia de astăzi, cred că fetele şi-au recăpătat încrederea şi pot câştiga cele două meciuri care mai sunt de jucat în campionat”, a spus directorul CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu, la finalul partidei.

Ramona Ștefan, premiată de conducerea CSM-ului

Înaintea partidei de aseară, a avut loc şi un scurt moment festiv, conducerea Clubului Sportiv Municipal Ploieşti alegând meciul cu HCM Baia Mare pentru a-i mulţumi Ramonei Ştefan pentru anii petrecuţi pe parchet în tricoul echipei de handbal feminin. Directorul general Cezar Stoichiciu şi managerul sportiv Cristian Nica i-au oferit celei care a evoluat în ultimii şapte ani pe postul de extremă stângă la CSM Ploieşti o cupă, o diplomă şi un buchet de flori, momentul fiind aplaudat de cei circa 1000 de spectatori prezenţi la sală. Ramona Ştefan a fost însoţită la festivitate de fiul său, Denis, care pare decis să ducă mai departe tradiţia familiei în handbal, el fiind portar în cadrul echipei de minihandbal a clubului ploieștean.

„Am considerat că un sportiv care a evoluat atâţia ani pentru club merită o astfel de apreciere din partea noastră, la final de carieră. I-am mulţumit pentru tot ce a făcut ca jucătoare pentru CSM Ploieşti şi i-am urat ca, din noua postură, cea de antrenoare în cadrul clubului, să contribuie la apariţia unor generaţii valoroase de handbalişti”, a declarat directorul general Cezar Stoichiciu.

Ramona Ştefan pregăteşte, alături de Gheorghe Puia, echipele de juniori ale CSM Ploieşti.

Casetă

CSM Ploieşti – HCM Baia Mare 23-29 (12-13)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: circa 1000.

CSM Ploiești: Tatalovic – Preda (1 gol), Dmitrovic (4), Tivadar (2), Burtea-Shutska (3), N. Tudor (3), Farcău (6). Au mai jucat: A. Dumitru – Bozovic (4), Gavrilă, Chiricuţă, Vasilescu. Antrenor: Neven Hrupec.

HCM Baia Mare: I. Munteanu (1 gol) – Nechita (2), L. Marin (2), Pineau (8, 4 din „7 metri”), Jezic (1), Perianu (1), Ardean-Elisei (5). Au mai evoluat: P. Ungureanu – Geiger, Abbingh (5), Tătar (4), Gjorgijevska, Szucs. Antrenor: Aurelian Roşca.

Arbitri: Radu Iliescu şi Doru Pascu Manea (Bucureşti/Bucureşti).

Observator FRH: Ştefan Ciurea (Craiova).

Statisticile partidei

Lovituri „7 metri”: 2/2 ratate (Farcău, Dmitrovic) – 5/1 ratată (Abbingh).

Eliminări „2 minute”: 2 (Tivadar, N. Tudor) – 3 (Elisei – 2, Geiger).

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.