Handbaliștii CSM-ului s-au impus fără probleme la Galați

Publicat in Sport 12 Octombrie 2015 845 ori
Google+ WhatsApp
Handbaliștii CSM-ului s-au impus fără probleme la Galați
Handbaliștii CSM-ului s-au impus fără probleme la Galați

DANUBIUS – CSM PLOIEŞTI 27-33 (10-17)!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au reuşit să obţină prima victorie pe teren străin în Liga Naţională şi, tot ca o premieră, să lege două victorii consecutive de la promovarea în primul eşalon al handbalului românesc. Elevii lui Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu s-au impus fără mari emoţii, cu 33-27 (17-10), pe terenul celor de la Danubius Galaţi, singura formaţie fără punct în acest sezon al Ligii Naţionale masculine.

Meciul a fost echilibrat doar în primele 12 minute, în care gazdele au reuşit de fiecare dată să egaleze, până la 6-6, după ce ploieştenii marcau şi luau conducerea. De la 6-6 însă, CSM-ul a apăsat acceleraţia şi, după un parţial de 5-0, tabela indica în minutul 17 un 6-11 ce începea să lămurească problema câştigătoarei. Seria oaspeţilor a fost întreruptă de un penalti gălăţean, dar diferenţa a continuat să crească până la pauză, când s-a consemnat scorul de 17-10 pentru ploieșteni.

În partea secundă, ecartul a rămas constant la 6-7 goluri, Danubius având un singur moment în care le-a dat ceva iluzii suporterilor, când a venit la 20-24 (minutul 44). Imediat, însă, Turcu şi Stăncioiu au refăcut diferenţa de şase goluri (20-26), şi s-a mers până la final „cap la cap”, cu goluri multe şi un parţial de 7-7 ce a dus la scorul final de 27-33.

„Am început bine meciul şi, după câteva minute de egalitate, am reuşit să ne desprindem decisiv, la 6-7 goluri. În repriza secundă am păstrat acelaşi nivel de joc şi nu le-am permis să se apropie periculos, aşa că victoria este absolut meritată şi, cred eu, dacă ne forţam puţin, puteam câştiga şi mai clar. Ne bucurăm că echipa a jucat bine, că am legat, în sfârşit, două victorii consecutive şi sperăm ca, având un moral bun, să câştigăm şi partida următoare, de pe teren propriu, cu Dunărea Călăraşi”, a declarat directorul tehnic Ion Nicolae.

Pentru CSM Ploieşti au evoluat: Szopka, Antonaru, M. Dumitru – Dragnea (8 goluri), Tărîţă (8), Turcu (7), Capotă (6), Al. Farcaş (1), R. Farcaş (1), Rasic (1), Stăncioiu (1), Zamfir, Botezatu şi Mihoci. În urma acestei victorii, CSM Ploiești a urcat pe poziţia a 10-a a clasamentului, ce poate fi îmbunătăţită la finalul săptămânii viitoare, când, în Sala Sporturilor Olimpia, va veni AHC Dunărea Călăraşi. Meciul cu formaţia lui Aihan Omer este programat sâmbătă, de la ora 13:00.

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.