De la extaz la agonie, în doar patru zile!

Publicat in Sport 28 Septembrie 2015 945 ori
Google+ WhatsApp
De la extaz la agonie, în doar patru zile!
De la extaz la agonie, în doar patru zile!

CSM FOCŞANI – CSM PLOIEŞTI 27-25 (15-10)!

Dacă, la mijlocul săptămânii, reuşea să ofere şocul etapei a 6-a, învingând la Ploieşti campioana HCM Minaur Baia Mare, ei bine, echipa de handbal masculin a oferit o nouă surpriză în runda cu numărul 7, de data aceasta, însă, total neplăcută: a pierdut la Focşani, în faţa uneia dintre cele două formaţii care nu reuşiseră nicio victorie în acest sezon, CSM 2007.

A fost 27-25 (15-10) pentru echipa vrânceană la capătul unei partide despre care directorul tehnic Ion Nicolae a spus următoarele: „Am jucat foarte prost, nu ne-a mers absolut nimic. Poarta nu a prins, am ratat foarte mult în atac, totul pe dos. Ei au făcut un joc cu atacuri lungi, să ne scoată din ritm şi, cum-necum au ajuns în poziţii de a marca şi au băgat mingea în poartă. Din păcate, nu am mai avut vigoarea şi luciditatea din meciul cu Minaur. Era un joc care trebuia câştigat, dar pentru asta trebuia ca băieţii să fie într-o dispoziţie de joc cel puţin bună. E păcat, pentru că aveam şansa să legăm două rezultate bune şi aşteptam altfel partidele care urmează, cu Vaslui şi la Galaţi”.

Meciul a început într-o notă de echilibru, gazdele conducând cu 1-0, 2-1 şi 3-1, apoi CSM-ul întorcând la 3-4, după golurile lui Dragnea, Capotă şi Rasic (minutul 10). Focşaniul a făcut 5-4, Capotă şi Tărîţă au readus Ploieştiul în avantaj, 5-6 (16), după care au venit patru reuşite consecutive ale localnicilor, ce au dus tabela la 9-6 (20). Capotă a făcut 9-7, dar a urmat un nou „parţial” favorabil Focşaniului, 5-1, în urma căruia s-a ajuns la un incredibil 14-8 (27). Până la pauză, gazdele au mai înscris o dată, iar Turcu şi Telepnev au punctat pentru CSM Ploieşti, fixând tabela la 15-10.

La reluare, elevii lui Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu au început o cursă de urmărire, apropiindu-se treptat de adversari - 16-12 (33), 17-14 (35) - şi reuşind să egaleze după o serie de patru goluri de au dus scorul de la 19-15 la 19-19 (43). Nu au reuşit, însă, să facă pasul decisiv pentru a se apropia de victorie, pentru că Focşaniul a rămas în faţă, 21-19 (47), 23-20 (50) şi a înscris de fiecare dată când oaspeţii s-au apropiat periculos. De la 23-22, s-au dus la 26-23 (57), moment în care meciul era, practic, jucat. S-a încheiat 27-25, gazdele sărbătorind prima victorie din Liga Naţională, iar handbaliştii de la CSM Ploieşti irosind o şansă bună de lega două succese şi a-şi îmbunătăţi moralul înaintea partidei cu HC Vaslui, programată duminică, de la ora 11:00, în Sala Sporturilor Olimpia.

Casetă

CSM Focşani: Marocico, Rusu - R. Năstăsie (7 goluri), Miroiu (7), R. Popa (5), Smeu (4), Cadar (2), S. Rotaru (1), Neaţă (1), Ragea, Gramatic, G. Nelu, I. Gheorghe, V. Mocanu, A. Voinea. Antrenor: Viorel Ciubotaru.

CSM Ploieşti: Antonaru, Szopka - Turcu (6 goluri), Dragnea (4), Tărîţă (4), Telepnev (3), Capotă (3), Stăncioiu (2), Rasic (1), Hoinaru (1), R. Farcaş (1), Botezatu, Abu Hassan, Al. Farcaş,  Zamfir. Antrenor: Dragoş Dobrescu.

Arbitri: Georgian Băducu şi Răzvan Voicu (Buzău).

Observator FRH: Viorel Ciucan (Bucureşti).

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.