"Stejarii" au primit 5 eseuri și au reușit unul în primul meci la CM 2015

Publicat in Sport 24 Septembrie 2015 392 ori
Google+ WhatsApp
"Stejarii" au primit 5 eseuri și au reușit unul în primul meci la CM 2015
"Stejarii" au primit 5 eseuri și au reușit unul în primul meci la CM 2015

Franţa-România 38-11

România a pierdut partida de debut de la Cupa Mondială de rugby din 2015, 11-38 în fața Franței, dar s-a ridicat la înălțimea competiției și a jucat în majoritatea timpului de la egal la egal cu vicecampioana lumii.

A doua partidă din grupă a "Stejarilor" este duminică, împotriva Irlandei, de la 18:45.

Pe stadionul Queen Elizabeth Olympic Park, din Londra, în fața a aproximativ 50.000 de spectatori, România a primit primele 3 puncte de la vicecampioana mondială după 8 minute.

În minutul 18, rugbiştii români au pătruns în terenul de ţintă, dar arbitrajul video nu i-a acordat eseu lui Florin Vlaicu. Oficialii au considerat că românul nu a culcat mingea în zona francezilor. Vlaicu s-a revanşat un minut mai târziu şi a adus primele puncte pentru România la această Cupă Mondială dintr-o lovitură de penalitate din 5 metri.

Tot el a trecut pe lângă şansa de a-i aduce pe "Stejari" în avantaj 6 minute mai târziu, când a ratat a doua lovitură de pedeapsă primită de elevii lui Lynn Howells. Echilibrul primei reprize s-a rupt din minutul 30. Paulică Ion a primit cartonaşul galben, România a evoluat 10 minute în inferioritate numerică, timp în care Franţa a reuşit două eseuri. Scorul pauzei a fost 17-6 pentru vicecampioana mondială, după a doua transformare a lui Vlaicu, dintr-o nouă lovitură de penalitate.

În repriza secundă, Franţa a mai legat două eseuri într-un interval de 3 minute şi a obţinut şi punctul bonus ofensiv. A doua încercare a lui Guitoune a fost una controversată, după ce francezul a jucat balonul de jos din două mișcări pentru a-l culca în terenul țintă. Cu mai puţin de 10 minute rămase, Valentin Ursache a reuşit primul eseu pentru naţionala lui Lynn Howells la turneul final. Vlaicu a ratat transformarea pentru cele două puncte suplimentare.

Partida s-a încheiat cu încă un eseu al francezilor, care s-au impus cu 38-11.

După acest meci, România a rămas fără victorie la Cupa Mondială în fața vreunei echipe din Turneul celor 6 Națiuni.

Andrei și Valentin Ursache sunt primii frați din istoria rugby-ului românesc care sunt prezenți la o Cupă Mondială. De altfel, acesta din urmă a reușit și singurul eseu al "Stejarilor" la meciul cu Franța.

"Stejarii" au aliniat cea mai experimentată echipă a României la Cupa Mondială, cu 647 de selecții în total pentru primul 15.

Bilanțul întâlnirilor Franța - România:

52 de meciuri

42 de victorii pentru Franța

2 egaluri

8 victorii pentru România

24 mai 1990 este data ultimei victorii a României în fața Franței.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.