BC Timișoara va dispărea precum CSU Ploiești!

Publicat in Sport 23 Septembrie 2015 1040 ori
Google+ WhatsApp
BC Timișoara va dispărea precum CSU Ploiești!
BC Timișoara va dispărea precum CSU Ploiești!

O altă informație de ultimă oră întoarce pe dos baschetul din țara noastră, în special cel masculin. Conform site-urilor locale, Baschet Club Timișoara se va retrage atât din campionat, cât și din FIBA Europe Cup, iar toți baschetbaliștii echipei vor fi liberi de contract începând cu ziua de azi!

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a explicat cu lux de amănunte situația din curtea „leilor”.

„Am și primit deja de la secția de baschet mesajul care mă anunța retragerea echipei din campionat, din cupele europene și trimiterea către jucători a unor înștiințări că sunt liberi de contract, începand de azi. Juriștii nu au vrut să semneze acel contract concretizat pentru fiecare asociație. Am cerut explicații. Mai întâi am primit o explicație de-a dreptul uluitoare, și anume că prin acel contract s-ar dubla finanțarea, că finanțarea a fost aprobată o dată, cu titlu de cotizație, și dacă mai semnăm un contract înseamnă că mai dăm alți bani. Asta, deși în textul contractului scrie limpede că se referă la finanțarea prin cotizație a asociațiilor la care CL este membru constitutiv. Despre ce competență să mai vorbim în acest caz? Am încercat în continuare, le-am cerut juriștilor să vină cu alte exprimări, cu alte formule, inclusiv astăzi conveniserăm să nu mai numim «contract» acel document, ci sa apară o nouă HCL care sa fie ceva de genul «hotărâre privind reglementarea modului de plată a cotizației, verificarea utilizării ei și drepturile și obligațiile cotizantului, deci CL, pe de o parte, si ale asociației, pe de altă parte». Le-am spus să mai citească si să vină cu orice fel de corecții la textele care nu-mi aparțin mie. Niciun jurist nu a semnat documentul și nu am putut să vi-l prezentăm aici. Consecința? Am și primit deja de la baschet mesajul: «retragerea din campionat și din cupele europene și trimiterea către jucători a unor înștiințări că sunt liberi de contract, eliberarea apartamentelor ocupate de club în două zile, începând de astăzi». Evident că urmează, în lanț, consecințele fatale pentru toate celelalte cluburi”, a declarat primarul Robu, citat de opiniatimisoarei.ro.

Toți jucătorii sunt liberi de contract începând cu ziua de azi!

Baschet Club Timișoara a pierdut primul meci din noul sezon competițional 2015-2016, la Târgu Jiu, 59-65, în manșa tur din faza optimilor de finală.

sursa: totalbaschet

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.