Simona Halep s-a calificat în sferturi la Cincinnati!

Publicat in Sport 21 August 2015 971 ori
Google+ WhatsApp
Simona Halep s-a calificat în sferturi la Cincinnati!
Simona Halep s-a calificat în sferturi la Cincinnati!

Simona Halep a arătat un nivel de joc remarcabil în meciul cu Andrea Petkovic și a mai obținut o victorie importantă la Cincinnati. După ce a pierdut primul set cu 6-4, pe fondul unor meci erori de concentrare, Simona Halep a crescut constant nivelul de joc și a arătat că poate plusa oricât este nevoie pentru a câștiga în acest meci.

Cu o Andrea Petkovic în zi foarte bună, Simona Halep a jucat impresionant. Chiar dacă germanca părea capabilă în primul set să o învingă pe Simona Halep, jucătoarea noastră a reacționat fantastic și a zburdat spre o victorie care a făcut-o pe Andrea Petkovic să părăsească terenul în lacrimi.

Cu un tonus excelent, Simona Halep și-a dat drumul la joc, a impresionat prin viteza de deplasare și prin tăria loviturilor. Practic, orice trimitea Petkovic în forță, Simona multiplica și retransmitea în jumătatea adversă. Încrederea numărului 3 WTA a fost la cote înalte, iar ofensiva ei a completat această impresie.

Elocvente au fost gameurile din finalul setului secund, dar și primul game din setul al treilea. În acest ultim caz, Halep a muncit incredibil pentru a face break. Petkovic a revenit și a recuperat serviciul pierdut. Numai că la 2-2 și 40-15 pentru Petkovic, în setul al treilea, Simona a produs un tur de forță cum mai rar am văzut și a făcut din nou break.

Petkovic a cedat și a recurs la un gest inedit. După un punct pierdut s-a dus hotărâtă să smulgă fileul, în game-ul 7, exasperată de energia și loviturile Simonei.

Halep a alergat fantastic și a ajuns la mai toate crossurile și forehandurile plate ale lui Petkovic, forțându-l până și pe antrenorul germancei, Boris Conkic, să fie avertizat pentru coaching. Simona a defilat pe finalul setului al treilea și pentru a întregi imaginea jocului ei, mai aducem un argument: nicio dublă greșeală în jocul cu Petkovic. În plus, serviciul ei a arătat în mod clar mai bine decât în meciurile precedente.

Simona Halep s-a impus cu 4-6, 6-4, 6-2 după două ore și 40 de minute și nu a părut deloc obosită după jocul cu germanca, deși meciul a avut multe schimburi extenuante până și pentru cei din fața televizorului.

În mod cert, pentru Simona a fost cel mai bun meci de după pauza de o lună și jumătate, iar viitorul se anunță promițător. Pentru Simona Halep urmează un sfert de finală cu rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova. Acesta a profitat de accidentarea Victoriei Azarenka. La scorul de 6-1, 0-3 pentru sportiva din Belarus, Azarenka a abandonat.

sursa: ziaruldesport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.