Barcelona a câştigat pentru a cincea oară Supercupa Europei!

Publicat in Sport 12 August 2015 1282 ori
Google+ WhatsApp
Barcelona a câştigat pentru a cincea oară Supercupa Europei!
Barcelona a câştigat pentru a cincea oară Supercupa Europei!

Barcelona - Sevilla 5-4, d.p.

Barcelona a ajuns la al patrulea trofeu în 2015 - a câştigat Supercupa Europei în faţa Sevillei, însă destul de greu. A fost nevoie de prelungiri pentru ca trofeul să ajungă pe Camp Nou, după o victorie incredibilă, cu 5-4.

În ciuda tuturor pronosticurilor, Sevilla a deschis scorul după numai trei minute - Banega a transformat în gol o lovitură liberă. Câştigătoarea Europa League nu s-a bucurat decât patru minute de avantaj, pentru că Leo Messi a executat şi el perfect o lovitură liberă.

Argentinianul a adus-o pe Barcelona în avantaj după o altă lovitură liberă, de data aceasta de la 25 de metri. Barcelona s-a dezlănţuit. Suarez a fost şi el aproape de gol, însă până la urmă i-a pasat lui Rafinha, care a făcut 3-1.

Începutul reprizei secunde a părut un coşmar pentru Sevilla, care s-a văzut condusă cu 4-1, după ce Suarez şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor. Când nimeni nu îi mai dădea nicio şansă, Sevilla a început să îşi revină.

Reyes a redus din diferenţă, apoi andaluzii au primit penalty. Gameiro a transformat şi în minutul 72 era 4-3 pentru Barcelona. Cu opt minute înainte de final, nou intratul Konoplyanka a reluat în poartă centrarea lui Immobile. 4-4 la finalul celor 90 de minute!

În repriza a doua a prelungirilor, Pedro a profitat de o minge respinsă de Beto pentru a aduce al patrulea trofeu din 2015 la Barcelona, după UEFA Champions League, titlul şi Cupa în Spania.

Antrenorul Luis Enrique a devenit al cincilea tehnician, după Johan Cruyff, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola şi Diego Simeone, care câştigă Supercupa Europei atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

Cu acest prilej, Barcelona a egalat-o pe Milan în topul cluburilor care au câştigat de cele mai multe ori trofeul (5).

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.