Boxerul Carl Froch se retrage din activitate

Publicat in Sport 14 Iulie 2015 1003 ori
Google+ WhatsApp
Boxerul Carl Froch se retrage din activitate
Boxerul Carl Froch se retrage din activitate

Boxerul britanic Carl Froch, care l-a deposedat pe Lucian Bute de centura IBF, şi-a anunţat retragerea din activitate la vârsta de 38 de ani.

"Nu mi-a rămas nimic de demonstrat şi moştenirea mea vorbeşte de la sine. Sunt extraordinar de mândru de ceea ce am realizat în box, dar acum este momentul să pun mănuşile în cui. Nu a fost o decizie uşoară, dar nici atât de dificilă cum ar crede lumea. Săptămâna trecută am făcut 38 de ani. Articulaţiile şi oasele mele sunt dureroase. Dacă ar exista dorinţă, aş putea lupta din nou, dar nu mai există motivaţie", a declarat Froch.

Boxerul britanic este cvadruplu campion mondial la categoria supermijlocie, de două ori la versiunea WBC şi câte o dată la versiunile IBF şi WBA. În 13 ani de carieră profesionistă, el a câştigat 33 din cele 35 de meciuri disputate, impunându-se de 24 de ori prin KO. Danezul Mikkel Kessler în 2010 şi americanul Andre Ward în 2011 sunt singurii care l-au învins pe Froch. Însă acesta din urmă şi-a luat revanşa în faţa lui Kessler în 2013.

Ultimul meci pe care l-a disputat Froch a fost în mai 2014, când l-a învins pe compatriotul său George Grove, pe Stadionul Wembley, în faţa a 80.000 de spectatori.

Lucian Bute a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie în mai 2012, la Nottingham, fiind învins de Carl Froch prin KO în repriza a cincea.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.