A venit și prima înfrângere...

Publicat in Sport 30 Iunie 2015 839 ori
Google+ WhatsApp
A venit și prima înfrângere...
A venit și prima înfrângere...

FC Jagodina – Petrolul Ploiești 2-0 (1-0)

FC Jagodina: Nikolic – Milinkovic, Jevtic, Gasic, Filipovic (cpt) – Ozegovic – Antonijevic, Cvetkovic, Savkovic, Dekic – Susnjar. Au mai jucat Ivanovic, Jankovic, Cvetkovic, Miladinovic, Kuzmanovic și Radovic. Antrenor: Gajin Slavko.

Petrolul: Pecanha (63 Cobrea) – Peteleu (55 Bova), Benga (55 Alecsandu), Faug-Porret, A. Chiriță – Ropotan (55 Altama) – Nepomuceno (61 Milinceanu), Zoubir (65 Andre), Marinescu (cpt), Hassan - V. Rusu (63 Gnohere). Antrenor: Tibor Selymes.

Vremea bună, terenul pe măsură, entuziasm și plăcere de joc, acestea au fost auspiciile sub care a debutat al patrulea test din cele cinci pe care elevii lui Selymes le-au disputat în cantonamentul din Serbia. Cinci și nu șase întrucât jocul cu Borak Kakac a fost anulat la decizia staff-ului ploieștenilor. Astfel, ultimul test la Zlatibor va avea loc vineri, cu o zi înaintea plecării spre casă, adversară fiind echipa din Lucani, Mladost.

Jocul din acestă după-amiază a început cu Petrolul în terenul advers, Marinescu fiind aproape de gol în două rânduri. Pofta de joc a fotbaliștilor din benzi a dinamizat partida, atât Nepomuceno cât și Hassan încercând să-l angajeze pe vârful V. Rusu, longilinul din avanposturi încercând să destabilizeze cuplul central al sârbilor din defensivă format din Jevtic și Gasic.

Sârbii, arțăgoși și mai ales disciplinați tactic, au căutat în primul rând să nu primească gol, ambițiile ofensive fiind lăsate pe explozia lui Savkovic și angajările pe spații largi a lui Susnjar.

În minutul 29, la o fază banală de atac a adversarilor, “căpitanul” Filipovic a șutat de la 18 metri, poziție centrală, balonul l-a lovit în braț, aproape de umăr, pe Benga, iar arbitrul a indicat fără nicio reținere penalti! A executat atacantul SUSNJAR, în stânga lui Pecanha plecat în sens opus:1-0!

După 12 minute, la o fază măcar la fel de suspectă precum cea în care a arătat punctul cu var pentru gazde, arbitrul a închis ochii la hențul în careu al lui Gasic după șutul lui Rusu!

Repriza s-a terminat cu avantaj pentru sârbi dar jocul, în cea mai mare parte a lui, a fost perfect egal și, din păcate, fără nicio mare ocazie de poartă!

Mitanul secund a început după același scenariu al debutului de joc, Benga (48) fiind la un pas de gol, balonul reluat cu capul de la 9 metri după centrarea lui Nepomuceno trecând pe lângă butul stâng! După alte două minute, Nepomuceno a executat în forță o lovitură liberă directă de la 18 metri, ușor lateral dreapta, dar mingea a trecut la foarte mică distanță de vinclul stâng!

În minutele 62 și 63, la două acțiuni ofensive dirijate de linia mediană, Rusu și Bove au ratat de puțin ținta. Iar Ivanovic (66) a șutat puternic, de la 9 metri, poziție centrală, dar pe lângă bara din dreapta lui Cobrea! Gnohere a insistat la un balon și a ajuns în preajma careului mare dar șutul, vrut puternic, a condus mingea mai degrabă plasat, pe direcția portarului!

Cu 11 minute înaintea fluierului de final, Altama a greșit un balon simplu, în careul mare, iar nou intratul RADOVIC l-a executat pe Cobrea de la 7 metri: 2-0!

A fost un test util, disputat în fața unei echipe extrem de arțăgoasă și bine articulată, cu fotbaliști tineri, toți sârbi, care, atâta cât au jucat, “au murit în teren” și au arătat adevărata filozofie a fotbalului sârb! “Petroliștii” s-au mișcat binișor, cu ambiție, dar fără atacanți de rasă este greu să reușești, să marchezi. Iar fără gol... nema puncte în campionat!

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.