Doi antrenori pentru Halep la Wimbledon. Anunţul făcut de staff-ul Simonei

Publicat in Sport 23 Iunie 2015 1009 ori
Google+ WhatsApp
Doi antrenori pentru Halep la Wimbledon. Anunţul făcut de staff-ul Simonei
Doi antrenori pentru Halep la Wimbledon. Anunţul făcut de staff-ul Simonei

Doi antrenori o vor ajuta pe Simona Halep la turneul de la Wimbledon, care începe lunea viitoare: Darren Cahill şi Daniel Dobre

După ce şi-a încheiat de comun acord colaborarea cu Victor Ioniţă, fostul ei tehnician, după turneul de la Birmingham, unde a fost eliminată în turul secund, Simona Halep şi-a ales noul staff tehnic, care o va ajuta la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Şlem din acest an. Conform Virginiei Ruzici, Cahill şi Dobre vor lucra cu Halep pe o perioadă nedeterminată, fiind foarte posibil ca cei doi antrenori să rămână în staff-ul constănţencei până la finalul anului.

"Simona Halep va fi acompaniată la Wimbledon de Darren Cahill şi Daniel Dobre. Nu există o perioadă determinată pentru colaborare”, a spus managerul lui Halep, Virginia Ruzici, într-un comunicat remis ProSport. Atât Dobre, cât şi Cahill au făcut parte din staff-ul Simonei în acest sezon, însă ”principalul” numărului 3 WTA a fost Ioniţă.

Antrenor în cadrul programulului Adidas Player Development, dar şi comentator la postul american ESPN, Cahill a colaborat cu Simona la Indian Wells, la cel mai important trofeu câştigat de româncă. El a participat la antrenamentele constănţencei şi chimia dintre ei a fost evidentă, Halep fiind foarte mulţumită de sesiunile de pregătire. Cum pentru ea comunicarea este esenţială - acesta fiind motivul principal, cel puţin oficial, pentru care a renunţat la Fissette, altfel un tehnician care a ajutat-o enorm în joc - Simona s-a gândit la o colaborare pe termen lung cu Cahill. Cei doi au păstrat o relaţie apropiată şi la turneele ulterioare, iar acum se pare că au ajuns la concluzia că un parteneriat permanent este cea mai bună variantă.

Simona Halep (23 de ani, 3 WTA) a avut 6 antrenori în ultimele 3 sezoane. A început anul 2013 alături de Firicel Tomai, pe care l-a schimbat cu Andrei Mlendea, cel care a acuzat-o că a renunţat la serviciile sale printr-un sms. La jumătatea respectivului sezon, Simona a început o colaborare care a durat până la finalul lui 2013 cu Adrian Marcu. Belgianul Wim Fissette, angajat în februarie 2014, a ajutat-o pe Halep să urce în finala de la Roland Garros, în semifinala de la Wimbledon, dar şi în ultimul act al Turneului Campioanelor de la Singapore. La sfârşitul anului 2014, pe care l-a terminat pe locul 3 WTA, cel mai bun al unei românce din istorie, Simona a anunţat că se desparte de Wim şi porneşte la drum alături de Victor Ioniţă şi Thomas Hogstedt. În februarie 2015 a mai rămas un singur antrenor în stafful româncei, Victor Ioniţă.

Daniel Dobre a mai făcut parte din stafful sportivei în 2014, doar în timpul Turneului Campioanelor de la Singapore, şi a lucrat timp de şapte ani la o academie de tenis din Germania. În CV-ul său mai apare şi o colaborare cu Alexandra Dulgheru, jucătoare aflată pe locul 61 WTA. În paralel cu Dobre, Simona poate lucra la Wimbledon şi cu australianul Darren Cahill, antrenor din stafful Adidas cu care a mai colaborat în 2015.

Cahill, fost colaborator al Soranei Cîrstea, este considerat unul dintre cei mai buni antrenori din circuitul masculin, dar australianul nu a confirmat încă în colaborările avute cu fetele. El a antrenat-o pe Halep, în paralel cu Ioniţă, la turneele de la Indian Wells (câştigat), Miami (semifinală), Stuttgart (semifinală), Madrid (primul tur) şi Roma (semifinală), toate în 2015.

sursa: prosport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.