-Anchetarea LPF de către Consiliul Concurenţei a fost oprită de o intervenţie politică

Publicat in Sport 10 Iunie 2015 1058 ori
Google+ WhatsApp
-Anchetarea LPF de către Consiliul Concurenţei a fost oprită de o intervenţie politică
-Anchetarea LPF de către Consiliul Concurenţei a fost oprită de o intervenţie politică

Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir a declarat că o anchetă a Consiliului Concurenţiei, ce viza modul în care au fost cedate, fără licitaţie, drepturile de televizare a meciurilor din Liga I de Liga Profesionistă de Fotbal companiei ISB, a fost oprită de o intervenţie politică.

"Este o afacere de sute de milioane, se vor plăti banii obligatoriu până la 15 iunie. Se încearcă un tun de 24 de milioane de euro - şase ori patru 24 - că mai sunt patru ani de contract. Treaba lor, să facă ce vor, dar să mă lase pe mine în pace. Nu ştiu dacă DNA-ul (n.r. - va ancheta atribuirea drepturilor TV), dar Consiliul Concurenţei a fost oprit, deocamdată, de cineva în funcţie. În scurt timp, Consiliul Concurenţei... Va sări în aer toată treaba de la ligă", a spus Dragomir la Digi Sport.

Întrebat dacă ancheta Consiliului Concurenţei a fost oprită pe linie politică, Dragomir a răspuns: "Da!".

După ce Dragomir a afirmat că modul în care au fost cedate fără licitaţie drepturile TV va intra în atenţia DNA, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat că nu doreşte să intre într-o dispută cu predecesorul său şi să arate documente privind anumite "lucruri negative" pe care le-a făcut acesta în perioada în care a condus liga.

Adunarea Generală a LPF a respins, luni, propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului. Conducătorii cluburilor l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să discute cu reprezentanţii companiei pentru ca prevederile contractului de valorificare a drepturilor TV să fie respectate. O decizie în ceea ce priveşte suma pe care o va primi LPF în sezonul următor va fi luată în Adunarea Generală din 19 iunie în funcţie de finalitatea discuţiilor preşedintelui Gino Iorgulescu.

Până la 15 iunie, ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranşă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar cluburile din Liga I se vor reuni la 19 iunie pentru a decide soarta contractului cu firma din Malta, a anunţat preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinătoarea drepturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor. Surse din cadrul LPF au declarat, pentru MEDIAFAX, că ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.