Revenirea la un alt sistem compeţional se va lua în calcul dacă play-off-ul este un eşec

Publicat in Sport 08 Iunie 2015 1063 ori
Google+ WhatsApp
Revenirea la un alt sistem compeţional se va lua în calcul dacă play-off-ul este un eşec
Revenirea la un alt sistem compeţional se va lua în calcul dacă play-off-ul este un eşec

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a anunţat, azi, într-o conferinţă de presă, că revenirea la un sistem competiţional cu mai multe echipe se va lua în calcul doar în cazul în care se va constata că Liga I cu 14 formaţii în format play-off/play-out este un eşec.

"Nu se iau hotărâri decât în momentul în care constatăm că acest campionat cu 14 echipe în sistem play-off /play-out este un eşec. Atunci s-ar putea să luăm în discuţie revenirea la un alt sistem, pe care îl vom hotărî de comun acord. Dar nu trebuie să se facă legătura între banii din drepturile TV şi numărul de echipe. Acest nou sistem cu 14 formaţii este făcut pentru a creşte calitatea campionatului, pentru concentrarea valorii jucătorilor", a explicat Iorgulescu.

Preşedintele LPF a făcut aceste precizări după ce unii conducători de cluburi s-au declarat nemulţumiţi de faptul că Intel Sky Broadcast (ISB), compania deţinătoare a drepturilor TV pentru Liga I, a cerut diminuarea valorii contractului cu peste 6 milioane de euro. Aceştia au susţinut că principalul argument al reducerii sistemului competiţional de la 18 la 14 echipe a fost reprezentat de suma mai mare care ar fi revenit fiecărui club din drepturile TV.

Gino Iorgulescu a afirmat că este posibil ca anul viitor România să fie reprezentată în cupele europene de o echipă din play-out având în vedere numărul mare de cluburi aflate în insolvenţă. "Anul acesta este la fel, sunt echipe care nu pot juca în cupele europene din cauza insolvenţei. Şi la anul va fi aceeaşi situaţie. Este posibil să meargă din play-out în cupele europene, bineînţeles. Acum nu merge FC Botoşani de pe locul opt? Deci e aceeaşi situaţie", a spus Iorgulescu.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.