Răzvan Burleanu confirmă că meciul FC Braşov - Gaz Metan este anchetat

Publicat in Sport 05 Iunie 2015 1134 ori
Google+ WhatsApp
Răzvan Burleanu confirmă că meciul FC Braşov - Gaz Metan este anchetat
Răzvan Burleanu confirmă că meciul FC Braşov - Gaz Metan este anchetat

Invitat, aseară, în studioul Digi Sport, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii "Fotbal Club", preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a confirmat faptul că meciul dintre FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş, din ultima etapă a Ligii 1, este analizat de Comisia de Integritate a FRF.

"Comisia de Integritate lucrează foarte intens. Ca să vorbim cu date concrete, ultimul meci care e în analiză este meciul dintre FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş. Astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv, s-a făcut această referire, pentru că aşteptăm deciziile comisiilor jurisdicţionale, inclusiv pe acest subiect", a spus preşedintele federaţiei.

Burleanu a explicat şi ceea ce riscă formaţia de sub Tâmpa, în cazul în care se va dovedi că jucătorii braşoveni au primit bani din altă parte decât de la propriul club: "Sunt toate sancţiunile aferente, inclusiv retrogradare. Nu voi fi în postura de a da decizii, e treaba comisiilor. În momentul de faţă, e sesizată Comisia de Disciplină".

După partida respectivă, decisivă în lupta pentru evitarea retrogradării, braşovenii au fost acuzaţi că ar fi primit bani de la Concordia Chiajna pentru a-i încurca pe cei de la Gaz Metan, care aveau nevoie de o victorie pentru a rămâne în Liga 1. Meciul s-a terminat cu scorul de 0-0, iar ilfovenii s-au salvat, în timp ce FC Braşov şi echipa din Mediaş au retrogradat.

În acelaşi timp, şeful de la Casa Fotbalului susţine că membrii Comisiei de Integritate încearcă să facă lumină cât mai curând în cele aproape 50 de meciuri din acest sezon suspectate că ar fi fost trucate.

"Avem 48 de meciuri sub analiză. E un număr foarte mare. Ţi se aprinde acolo un bec şi înseamnă că e ceva ciudat cu ele. N-ai cum din 48 de meciuri să nu scoţi ceva. Dar misiunea federaţiei nu este să găsească ceva, ci să facă lumină şi să se asigure că totul se dispută pe teren, nu în altă parte. Mai e o problemă de fond. Jucătorii sunt neplătiţi. Cu cine faci un blat? Cu cei din teren, care sunt neplătiţi de luni de zile", a explicat Burleanu.

Totuşi, preşedintele federaţiei insistă că, în eventualele cazuri de corupţie, FRF are prea puţine pârghii pentru a acţiona.

"Acest departament, creat la nivel de federaţie, nu are foarte multe pârghii. Dacă sunt lucruri legate de corupţie şi de natura ilicitului, atunci este treaba instituţiilor statului român să intervină", susţine Răzvan Burleanu.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.