Ionuț Georgescu: “Din vară, echipa nu se va mai numi Asesoft”!

Publicat in Sport 20 Mai 2015 2592 ori
Google+ WhatsApp
Ionuț Georgescu: “Din vară, echipa nu se va mai numi Asesoft”!
Ionuț Georgescu: “Din vară, echipa nu se va mai numi Asesoft”!

Preşedintele CSU Ploieşti, Ionuţ Georgescu, a declarat că echipa masculină de baschet se confruntă cu probleme financiare, astfel că din sezonul viitor se va baza mai mult pe jucători români.

Întrebat dacă este greu de găsit un sponsor după ce finanţatorul Sebastian Ghiță şi-a retras sprijinul, Georgescu a răspuns: "În actualele condiţii, pare aproape imposibil. Ce se va întâmpla după acest sezon va fi testul decisiv pentru echipă. Este important ca acest proiect să continue, chiar dacă va fi un an de tranziţie. Adică o echipă mai slăbuţă, altfel decât ceea ce obişnuiam până acum, creată în mare parte de români, dar construită pe termen mediu sau lung. Din vară, echipa nu se va mai numi Asesoft dar trebuie să spun că nu am fost avantajaţi că am purtat acest nume, ba dimpotrivă! Pentru care ce s-a construit până acum să nu se piardă este nevoie de implicare, iar cei care ar putea să facă acest lucru ar trebui să depăşească statutul de spectatori. Cel mai important este ca echipa să nu moară".

Echipa, care în sezonul 2014/2015 a avut un buget de 1,5 milioane de euro, nu se poate întreţine din drepturile TV, deoarece acestea reprezintă o sumă prea mică, spune Georgescu.

"Am avut, în premieră, un buget de 1,5 milioane euro. Pentru România era un buget mare, însă în EuroCup era penultimul. Despărţirea de Sebi Ghiţă a creat un prim şoc emoţional pentru noi, dar cred că a fost şi o lovitură pentru baschetul românesc, chiar dacă acum unii nu realizează asta. Trebuie să recunosc că, după plecarea sa, fără ajutorul sponsorilor ne-ar fi fost imposibil să încheiem acest sezon. La noi, sporturile de tradiţie au fost handbalul şi gimnastica. Fotbalul a venit în frunte datorită performanţelor generaţiei lui Hagi. Cei care acum câştigă milioane din drepturile TV o fac datorită performanţelor acelei generaţii. În baschet, cea mai bună echipă din România câştigă din drepturile TV, la finalul unui sezon, 15.000 euro", a afirmat oficialul

Echipa s-a confruntat şi cu alte probleme, nu numai financiare. Antrenorul Vladimir Arnautovici, care suferă de cancer la ficat, a fost nevoit să se retragă de la echipă pentru a urma un tratament în ţara sa natală, Serbia.

"Şocul financiar a fost urmat de un altul, îmbolnăvirea antrenorului Vladimir Arnautovici. El joacă acum poate cea mai importantă partidă, aceea de a câştiga dreptul de a trăi. Am fost în Serbia, vorbim cu el, îi dedicăm toate succesele noastre. Are un psihic robust, dar fizic a slăbit peste 40 kg. Urmează tratamente naturiste pentru că nu are varianta chimioterapiei sau a transplantului. Omul ăsta cât un munte, care a trecut prin doi ani de război, suferind de cancer, este mai ploieştean decât mulţi alţii. A adus pentru acest oraş succese ca jucător şi ca antrenor. Această echipă a fost lovită de tragedii: Toni Alexe, Ilici, Zekovici, acum Dado. Dacă este un preţ plătit pentru performanţă, atunci este unul mult prea greu. Au mai fost şi alte ghinioane. Pelekanos traversează şi el o perioadă foarte grea. Mama sa are cancer, sora o problemă cardiacă gravă, soţia este însărcinată. Ca să nu mai spunem că economiile de o viaţă, peste 1 milion euro, sunt blocate pentru că banca a falimentat. Asta ca să nu mai amintesc accidentările care ne-au lovit întregul sezon", a precizat Georgescu.

În ciuda greutăţilor, CSU Ploieşti a avut un sezon bun, reuşind să evolueze în EuroCup şi să ajungă din nou în finala campionatului.

"Am trăit un an intens. Am urcat acolo unde nu îndrăzneam să sperăm, dar am suferit, din cauze obiective şi nu numai, mai multe şocuri. Am format o echipă foarte bună, am urcat în Top 32 al EuroCup după unele victorii de senzaţie. Apoi a urmat o perioadă foarte grea, care o lovit echipa pe toate planurile. Cred că am avut cel mai bun lot din istoria echipei. Doi jucători de impact din NBA, Dee Brown şi Hayes, unul care a jucat la Campionatul Mondial (n.r. - Gerald Lee), un talent, Mohammed, Labovici... Sunt jucători de excepţie care au plecat în Spania sau Franţa. Renunţarea la ei a fost generată de imposibilitatea de a-i plăti, dar şi dorinţa lor şi a noastră de a le fi bine. Nu-i puteam ţine cu forţa. Majoritatea jucătorilor este la final de contract, avem discuţii de prelungire, însă, în condiţiile date, ce garanţii putem oferi? Dintre străini, Zigeranovici şi Pot mai au contract, Flowers şi Runkauskas vor să rămână. Dintre români, Burlacu, care la 38 de ani rămâne un jucător de bază, şi Szjarto sunt variante viabile. Ei ţin vestiarul unit", a spus preşedintele clubului.

Ionuţ Georgescu se aşteaptă la o finală echilibrată cu BC Mureş.

"Noi nu mai avem aceeaşi valoare ca în toamnă. Mureşul are avantajul unei rotaţii mai mari, sunt neînvinşi în play-off, unde nu credeam că o să treacă aşa uşor de U Cluj. Au şi experienţa unor jucători ca Adamovici, Tudor, Căpuşan, care au fost campioni cu noi. Cred că va fi un duel echilibrat, în care noi trebuie să ne impunem ritmul şi să profităm de eventualul joc în plus de pe teren propriu. Dacă vom lua campionatul acum, nu cred că există grad de comparaţie cu orice trofeu cucerit de această echipă", a mai afirmat el.

Primele două partide ale finalei play-off-ului Ligii Naţionale, între CSU Ploieşti şi BC Mureş, au fost câștigate de către CSU Asesoft, 79-70 și 81-67.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.