SCM Craiova, primul adversar în lupta pentru locurile 5-8

Publicat in Sport 11 Mai 2015 1132 ori
Google+ WhatsApp
SCM Craiova, primul adversar în lupta pentru locurile 5-8
SCM Craiova, primul adversar în lupta pentru locurile 5-8

Învinse în primul tur al play-off-ului de campioanele de la HCM Baia Mare după doar două meciuri, handbalistele de la CSM Ploieşti îşi continuă parcursul în zona locurilor 5-8, urmând să dea piept cu SCM Craiova, formaţie eliminată de HCM Roman. Se joacă, din nou, după sistemul „cel mai bun din trei partide”, gruparea mai bine clasată în sezonul regulat - în speţă Craiova (locul 4) - urmând să beneficieze de avantajul a două jocuri pe teren propriu.

Prima partidă va avea loc mâine după-amiază, la Ploieşti, începând cu ora 17:00, iar ploieștencele au nevoie de o victorie pentru a-şi spori şansele de a juca, apoi, pentru locurile 5-6 cu învingătoarea din duelul Dunărea Brăila - HC Zalău. Trebuie precizat şi că, în caz de egalitate mâine, se vor executa câte cinci lovituri de departajare pentru a se stabili formaţia care porneşte cu 1-0 după prima întâlnire. Cele două jocuri de la Craiova sunt programate sâmbătă şi luni (dacă va mai fi nevoie).

Antrenorul Goran Kurtes spune că „este un duel dificil cu Craiova, formaţia care a fost surpriza sezonului regulat, dar noi vom face tot posibilul să ieşim învingători. În meciurile din ultimul an am arătat că putem juca la acelaşi nivel cu ele şi, chiar dacă va trebui să obţinem şi o victorie în deplasare pentru a ne califica, eu cred că avem puterea să reuşim. Va trebui să luptăm pentru fiecare minge şi să credem în şansa noastră”. Tehnicianul se va putea baza de data aceasta şi pe Daciana Balaban şi Andreea Dincu, jucătoare care nu au făcut deplasarea la Baia Mare, săptămâna trecută, din cauza unor accidentări.

CSM Ploieşti şi SCM Craiova s-au întâlnit deja de patru ori în ultimul an, de două ori în campionat (23-23 la Ploieşti şi 22-26 la Craiova) şi de alte două ori într-o dublă amicală desfăşurată în Sala „Olimpia” pe 29 şi 30 decembrie 2014 (24-23 şi 29-30).

Meciul de mâine va fi arbitrat de o brigadă din Cluj, alcătuită din Sebastian Mârza şi Cristian Nedelea şi îl va avea drept observator pe bucureşteanul Viorel Dobre.

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.