Calificare la foto-finish

Publicat in Sport 08 Mai 2015 Actualizat: 08 Mai 2015 1259 ori
Google+ WhatsApp
Calificare la foto-finish
Calificare la foto-finish

Energia Tg. Jiu – CSU Ploiești 86-88 (44-49)

Energia: Watson, Troupe, Darby, Mack, Glyniadakis

CSU Ploiești: Pot, Szijarto, Flowers, Burlacu, Zigeranovic

CSU Ploiești și-a asigurat prezența pentru al 12-lea an consecutiv în finala play-off-ului, după ce a tranșat seria cu Energia Tg. Jiu, cu scorul de 3-1, la general. Campionii en-titre își continuă astfel cursa către un nou titlu, urmând să o întâlnească în ultimul act pe BC Mureș.

Pofta de joc a „bombardierului” Burlacu, efortul asiduu depus în apărare de Szijarto și prezența impunătoare, sub panou, a uriașului Zigeranovic, au fost ingredientele care au stat la baza unei prime reprize reușite, cu destule suișuri, dar și câteva coborâșuri. Chiar dacă au condus chiar și la 15 lungimi, după un sfert de oră, scor 25-40, elevii lui Sasa Ocokoljic au slăbit ritmul pe final, fiind imediat taxați de agila echipă a Energiei. Watson și Troupe, pe pătrundere, precum și Darby, din spatele semicercului, au făcut eforturi susținute pentru a tăia ecartul până la pauză, profitând de unele decizii nu tocmai inspirate, luate la finalizare de ploieșteni, în ultimele minute.

Fără coș din acțiune în primele 8 minute de la reluare, dar cu 7 libere transformate din tot atâtea tentative, campionii au cedat teren, permițându-le gorjenilor să preia șefia pe tabelă, scor 60-56. A fost momentul în care Ocokoljic și-a îmbărbătat elevii, iar aceștia au înțeles perfect mesajul. Cooper a spart gheața la interior, Flowers a lovit din orice poziție și, în cealaltă tabără, „scandalagiul” Glyniadakis era eliminat. Finalul a fost, însă, unul incandescent, în care balanța a înclinat dintr-o tabără într-alta. Flowers, Runkauskas, Burlacu și Zigeranovic au tras din dinți pentru a aduce bucuria calificării în tabăra campioanei, iar „Zeița Fortuna” și-a întors privirea către ploieșteni. Același Zigeranovic a înscris în ultima secundă, făcând liniște în sală și procurând, astfel, biletele pentru ultimul act.

BC Mureș, a doua prezență în finală în ultimele 3 sezoane

BC Mureş a rezolvat în număr minim de partide, în faţa Stelei, ecuaţia calificării în finala campionatului. După ce au câştigat primele două jocuri, disputate în Sala Polivalentă din capitală, elevii lui Audrius Prakuraitis s-au impus şi în “junglă”, cu 88-70, la capătul unui meci dominat din primul şi până în ultimul minut.

Bosniacul Filip Adamovic a strâns 19 puncte, 4 recuperări şi 7 pase decisive în tabăra învingătorilor, pentru care fostul jucător al lui U BT Cluj, americanul Kyndall Dykes, a contribuit cu 10 puncte, 2 recuperări şi 3 asisturi. De la oaspeţi, internaţionalul român Titus Nicoară a terminat cu 22 de puncte şi 9 mingi prinse la panou, aflându-se la o singură recuperare distanţă de un „double-double”.

sursa: csuasesoft

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.