Eșec previzibil în fieful campioanelor

Publicat in Sport 07 Mai 2015 1122 ori
Google+ WhatsApp
Eșec previzibil în fieful campioanelor
Eșec previzibil în fieful campioanelor

HCM Baia Mare – CSM Ploiești 40-24 (17-7)

Pentru handbalistele de la CSM Ploieşti nu a fost loc de vreo minune la Baia Mare, campioanele de la HCM câştigând şi cel de-al doilea meci din sferturile de finală ale play-off-ului Ligii Naţionale, cu 40-24 (17-7), continându-şi astfel cursa pentru câştigarea unui nou titlu. De partea cealaltă, ploieștencele vor lupta în zona locurilor 5-8, ele aflându-şi, astăzi, adversarul din faza următoare: SCM Craiova, care a pierdut pe teren propriu cu 20-22 meciul cu HCM Roman, după ce fusese învinsă şi în Moldova, cu 27-21. Şi cu oltencele se va juca tot după sistemul „cel mai bun din trei partide”, primul joc fiind programat marţi, 12 mai, la Ploieşti, iar celelalte două, pe 16 şi 18 mai, la Craiova.

Meciul de la Baia Mare a fost echilibrat doar în primul sfert de oră, CSM Ploieşti deschizând scorul prin Iryna Burtea Shutska şi reuşind să se ţină aproape de gazde şi să egaleze de fiecare dată la 4, 5 şi 6. Pivotul echipei noastre a adunat rapid 3 goluri, iar pe lista marcatoarelor au mai apărut Toth, Vlaskalic şi Ana-Gherman. De la 6-6 însă, HCM-ul a închis poarta preţ de 9 minute, dar s-a dus doar la 3 goluri (9-6, minutul 21), pentru că ploieştencele s-au apărat, la rându-le, destul de bine. Preda a făcut 9-7 (minutul 22), dar a urmat o nouă perioadă fără gol marcat şi campioanele aveau, la pauză, avantaj de zece goluri: 17-7. Aşa stând lucrurile, repriza secundă s-a jucat mai mult pentru spectatori, ambele formaţii încercând să înscrie cât mai mult şi punând preţ extrem de puţin pe jocul defensiv. După 23-17 în 30 de minute, a rezultat un scor final net în favoarea HCM-ului, 40-24, de remarcat fiind totuşi faptul că toate cele zece jucătoare de câmp ale CSM-ului care au făcut deplasarea la Baia Mare au reuşit să înscrie măcar o dată.

Goran Kurtes şi Daniel Gheorghe au mizat, astăzi, pe: E. Şerban, A. Dumitru - Burtea Shutska (6 goluri), C. Preda (4), Toth (3), Ana-Gherman (3), O. Ionescu (2), Ad. Vasilescu (2), Vlaskalic (1), I. Dinu (1), Chiricuţă (1), R. Ştefan (1).

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.