Ăsta nu e ghinion, e lipsă de valoare!

Publicat in Sport 01 Mai 2015 882 ori
Google+ WhatsApp
Ăsta nu e ghinion, e lipsă de valoare!
Ăsta nu e ghinion, e lipsă de valoare!

Petrolul Ploiești – Astra Giurgiu 1-2 (0-0)

Incredibila pasă proastă pe care Petrolul o traversează pe “Ilie Oană” a continuat, aseară, în fața giurgiuvenilor de la Astra. Înfrângerea survenită în ultimele 7 minute, după ce Tamuz reușise să deschidă scorul, a produs o nouă amărăciune puținilor spectatori prezenți, reproșurile acestora țintind o echipă aflată în derivă, parcă incapabilă să mai gestioneze un meci “acasă”...

La acest moment, Petrolul reprezintă un caz unic în lume. Cinci înfrângeri, consecutive, pe propriul teren în contextul în care echipa nu pierde în deplasare de un an și se află în clasament pe locul al treilea! Nici cei mai pricepuți într-ale fenomenului nu-și pot explica această situație, chit că, săptămânal, încearcă să despice firul în patru. Este clar că există o inhibiție în fața propriilor fani dar, cel mai probabil, este vorba și despre suficiență. O echipă cu fotbaliști plătiți la zi, fără practic nicio apăsare din acest punct de vedere, se complace într-o situație limită, departe de tot ceea ce s-a spus și promis la începutul sezonului. Ieri, este clar, a fost vorba și despre ghinion dar și acesta face parte din joc. Nu se pot invoca nici obișnuitele greșeli de arbitraj. S-a pierdut, strict, pe lipsa de concentrare și pe greșelile individuale. S-a demonstrat, odată în plus, că echipa este fragilă fără titularii posturilor. Odată cu accidentarea lui Peteleu a apărut și breșa fatală, Fanchone apărându-se în flancul stâng, la centrarea golului victoriei, de parcă juca în curtea școlii! Asta după ce Astafei, la reușita egalării, în loc să-l împiedice pe Pinto, a preferat să-i admire centrarea perfectă pentru lovitura de cap a lui Seto...

Și au fost doar fazele de gol ale oaspeților, în rest spectatorii fiind obligați să urmărească jocul încâlcit al favoriților, traseul mingei de la Pecanha și până în careul advers durând – de cele mai multe ori – minute întregi!

Fără supărare, cu o așa mentalitate, cu mai mulți jucători decât fotbaliști în echipă, Petrolului îi va fi foarte greu să se mai impună în această ediție de campionat. Obligați fiind să atace jucând la Ploiești, “lupii” sfârșesc descoperindu-se în defensivă iar echipele care vin să se apere și joacă pe contraatac dau lovitura. O dată, de două ori, chiar și de cinci, iată!

Luni, la Galați, elevii lui Rednic joacă cu o echipă ca și retrogradată. Facem prinsoare că vor evolua tot la alibi, ca și până acum în deplasare? Și că nu pornesc favoriți, așa cum ar fi normal, precum fotbaliștii unei trupe de podium? Nu vă aventurați să țineți rămășagul! O să pierdeți!

Casetă

Stadion: “Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: circa 3500. Marcatori: Tamuz (51-pen)/ Takayuki (83), Alibec (86)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Filip, Ipsa, Peteleu (79 Fanchone) – De Lucas – Astafei, Marinescu, Satli, Nepomuceno (46 Pastorini) – Tamuz (71 Tchite). Antrenor: Mircea Rednic.

Astra: Lung – Gorupec, Găman, Youssef, Pinto - Laban, Takayuki – Enache, Tembo (56 Budescu), De Amorim – Fatai (65 Alibec). Antrenor: Marius Şumudică.

Cartonașe galbene: Satli (29), Marinescu (36), Peteleu (64)/ Pinto (52), Găman (90+3)

Au arbitrat: Horaţiu Feşnic – Miklos Nagy (ambii din Cluj), Sebastian Stoianof (Constanţa)  

Observatori: Aron Huzu (Sibiu), Paul Cazan (Bucureşti)

Jucătorrul meciului: Seto TAKAYUKI.

foto: sportpictures

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.