Prima ecuație a fost rezolvată cu succes

Publicat in Sport 30 Aprilie 2015 1328 ori
Google+ WhatsApp
Prima ecuație a fost rezolvată cu succes
Prima ecuație a fost rezolvată cu succes

CSU Ploiești – Energia Tg. Jiu 82-76 (38-38)

CSU Ploiești: Pot, Runkauskas, Flowers, Burlacu, Cooper

Energia: Watson, Troupe, Darby, Milosevic, Glyniadakis

CSU Ploiești a pășit cu dreptul în semifinala cu Energia Tg. Jiu și a mutat prima pe tabla de șah a calificării în ultimul act. În această seară, de la ora 18:00, tot la „Olimpia”, se joacă meciul secund, care le-ar putea oferi elevilor lui Ocokoljic doza de liniște necesară înaintea deplasării în orașul lui Brâncuși.

Derby-ul european din semifinalele Ligii Naționale și-a respectat din plin statutul de „confruntare vedetă”. Campionii au avut start lansat, în care defensiva nu le-a oferit prea mult aer gorjenilor, a căror replică a venit prin coșuri de la distanță. Runkauskas și Watson s-au întrecut în reușite din „downtown”, pentru 13-11 (min 5), Cooper i-a dat mari bătăi de cap lui Glyniadakis, la interior, dar Ocokoljic l-a trecut pe bancă pe american, mizând pe o mai mare consistență din partea lui Zigeranovic. Sârbul și-a făcut treaba, strângând 8 puncte până la pauză, dar ploieștenii au avut mari probleme în a-l opri pe același Watson. Micuțul conducător de joc a ordonat ofensiva oaspeților, care ar fi putut intra în avantaj la pauză dacă Flowers nu ar fi reușit o acțiune „coast to coast” care să niveleze situația.

Ținuți atent în marcaj, Flowers și Runkauskas nu au mai găsit culoare de aruncare în debutul părții secunde, asta în vreme ce Glyniadakis și Zigeranovic s-au tamponat serios, sub ochii arbitrilor. Starea de nervozitate a continuat să crească, direct proporțional cu scorul de pe tabelă, rămas aproape la fel de strâns până la intrarea în „decisiv”. Purtați spre victorie de o sală aproape întreagă, campionii au demarat în trombă. Runkauskas, de la distanță, și Cooper, de lângă coș, au dus scorul la 68-63 (min 36), iar, din acel moment, gazdele nu au mai privit înapoi. Runkauskas, la intrarea în ultimele 20 de secunde, a ștampilat victoria campionilor, care pot aborda cu și mai multă încredere meciul secund.

sursa: csuasesoft

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.