Despre care Rednic vorbim?

Publicat in Sport 28 Aprilie 2015 1225 ori
Google+ WhatsApp
Despre care Rednic vorbim?
Despre care Rednic vorbim?

În urmă cu nu foarte multă vreme, radios, Mircea Rednic anunța că și-a prelungit contractul cu Petrolul pentru încă un sezon. “Mi-am prelungit contractul pentru încă un an! Am discutat chiar cu patronul Dan Capră iar din momentul ăsta eu iau toate deciziile la echipă!” spunea “Puriul” în conferința de presă de după meciul pierdut cu Viitorul.

Aseară, la Piatra Neamț, în fața camerelor de luat vederi, tehnicianul a întors-o ca la Ploiești: “Nu s-a semnat prelungirea contractului meu, nu am avut ce și cu cine să discut! Eu eram decis să semnez! Este o situaţie mai delicată în acest moment” a declarat Rednic. Cel care, aproape incredibil, a oferit telespectatorilor exclusivități din vestiarul echipei, problemele legate de bani dar și de autoritate stârnind ilaritate printre cei care mai știu câte ceva și care nu s-au sfiit să-l menajeze pe acesta, prin comentarii, pe mai toate rețelele de socializare!

Iată ce a spus antrenorul “lupilor” vizavi de situația salariilor la echipă: “Este greu să-i motivez pe jucători, mai ales că au fost nişte probleme financiare. N-au fost bani suficienţi şi ei au dat unor jucători salariile, iar altora nu. Preferam să le dea tuturor 50 la sută, decât aşa. Este clar că jucătorii au fost afectaţi din această cauză. Au făcut rău procedând în acest fel, de aceea spun că sunt singur la acest moment! Nimeni din conducere nu deschide ușa vestiarului, nimeni nu ne vizitează!”, a conchis Mircea Rednic.  

Procedând astfel, Mircea Rednic ar trebui să spună adevărul gol-goluț! Și nu trunchiat, doar când îi convine dumnealui! A fost invitat să o facă, săptămânal, televizat, de mai bine de două luni! A refuzat de fiecare dată, invocând varii pretexte! Poate că, măcar aseară, ar fi putut să le spună oamenilor numele celor care nu au primit banii și dacă la momentul în care s-a ajuns la acel gen de plată a avut ceva de comentat! Să spună cine a propus ca unii să ia bani și alții, nu! Repet, să dea nume! Mai mult, să transmită dacă a insistat să fie remunerați toți fotbaliștii cu jumătate din sumă! Atunci, cu siguranță, ar fi existat totala transparență iar anatema putea fi aruncată în direcția dorită! Așa...

Mai mult, concluzionând cu fraza potrivit căreia nimeni din conducere nu deschide ușa vestiarului, coach-ul Petrolului înclină spre o altă latură, cea necunoscută, a profesiei sale: cea a ambiguității. Pentru că, se știe, dintotdeauna el a marșat pe ideea unui vestiar închis, numai al lui, fără imixtiuni din partea conducătorilor, iar acum, după niște rezultate de mai mare jena, ajunge să dezaprobe public tocmai lipsa oficialilor care să-l ajute într-un fel, “deschizând” ușa vestiarului! Ce să mai înțelegem?

L-am ascultat, aseară, pe Dinu “Vamă” Gheorghe, invitat special în studioul de la Digisport. În cel mai plastic și mai original stil, acesta a catalogat declarația lui Rednic de la flash-interviu ca fiind “una specifică lui”. Într-un moment având culoarea albă, într-altul, la scurtă vreme, virând spre negru! Că d-aia i s-ar și zice “Strâmbu’”! Iar dacă nici Vamă, care a lucrat destulă vreme cu el, nu-l cunoaște perfect, atunci nimeni nu-l mai cunoaște!

Nu m-ar mira ca, în actuala conjunctură, după această ”prestație” dorit contondentă la adresa conducerii, șansele ca Rednic să mai antreneze Petrolul să fi scăzut dramatic! Spun asta întrucât, la acest moment, el nu se poate baza pe mai nimic, doar rezultatele fiind cele care puteau să-l propulseze într-un așa zis pole-position. Ori, cum se știe, în cele 11 etape din retur Petrolul a acumulat 15 puncte pierzând, lamentabil, de 4 ori consecutiv pe propria arenă! Ca să nu mai vorbesc despre ratarea obiectivului legat de Cupa României...

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.