Pas important către semifinale

Publicat in Sport 16 Aprilie 2015 1041 ori
Google+ WhatsApp
Pas important către semifinale
Pas important către semifinale

BC Timișoara – CSU Ploiești 63-70 (29-34)

Ploieștenii au făcut un pas important, în această seară, spre penultimul act al play-off-ului Ligii Naționale. Elevii lui Sasa Ocokoljic s-au impus la Timișoara, în meciul 3, și au șansa să încheie socotelile, mâine seară, de la ora 19:00, în cazul unui nou succes.

Hotărâți să-și recupereze avantajul pierdut al terenului propriu în această serie, campionii au început în mare viteză partida din Sala „Constantin Jude”. Pot, Flowers și Runkauskas au desenat un parțial de 8-0 (min 3) care i-a așezat confortabil pe ploieșteni la conducere, în fața unei echipe gazdă parcă fără replică.

Bazându-se pe aceiași actori în rolurile principale, CSU Ploiești s-a distanțat la 8-22 (min 13), dar bănățenii au avut puterea să revină până la pauză. Persic și Tica, de la libere, completați de Pilcevic și Jovanovic, din spatele semicercului, au clătinat defensiva adversă, iar atacul prahovenilor a început și el să scârțâie.

Runkauskas și același Pilcevic s-au întrecut în aruncări de la distanță imediat după pauză, făcând ca tabela să se modifice la aproape fiecare atac. Cu Popescu, tot mai prezent la recuperare, timișorenii au venit la o singură posesie pe tabelă înaintea ultimelor 10 minute și Ocokoljic trebuia să facă reglajele necesare pentru a întări defensiva.

Cu un aport consistent din calitate de rezervă, Cooper (7 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive) a fost eliminat pentru cumulul de faulturi în minutul 32 și „alb-albaștrii” pierdeau un om important în rotație. Cele două echipe au continuat să meargă cap la cap, cu elevii lui Petricevic – foarte concentrați de la libere, și cu ploieștenii tot mai „agățați” de jocul ofensiv al lui Runkauskas.

Finalul a fost, însă, gestionat mai bine de campioni. Runkauskas, de două ori din acțiune, a atins cota 25 după timpul de odihnă cerut de Petricevic și Zigeranovic, de la libere, au ambalat victoria campioanei, care conduce cu 2-1 la general și mai are nevoie de o singură victorie pentru a merge în semifinale.

sursa: csuasesoft

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.