Viorel Duru propune ca CS U Craiova să nu joace în cupele europene!

Publicat in Sport 14 Aprilie 2015 1513 ori
Google+ WhatsApp
Viorel Duru propune ca CS U Craiova să nu joace în cupele europene!
Viorel Duru propune ca CS U Craiova să nu joace în cupele europene!

CS Universitatea Craiova nu îndeplineşte condiţiile privind participarea în ediţia viitoare a cupelor europene, deoarece nu este afiliată de minimum trei ani ca membru al Federaţiei Române de Fotbal, susţine Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF.

Formaţia CS Universitatea Craiova, înfiinţată şi afiliată la FRF în anul 2013, ocupă în prezent locul patru în clasament, cu 45 de puncte, poziţie care îi permitea participarea în ediţia viitoare a UEFA Europa League. Dar șansele oltenilor de a juca în 2015 în preliminariile UEL sunt minime!

Reprezentanții celor 9 cluburi din România care și-au depus dosarul de licențiere pentru participarea în cupele europene s-au întâlnit marți la sediul FRF, unde s-a întrunit Comisia de Licențiere, în vederea stabilirii echipelor care vor participa în cupele europene în sezonul 2015/2016.

UEFA nu va trece peste decizia FRF

Directorul Departamentului de Licențiere, Viorel Duru, a propus ca CS U Craiova să nu primească licența, pentru că echipa din Bănie nu are vechimea necesară (de 3 ani) ca membru afiliat al FRF. În ciuda faptului că oltenii au făcut o adresă oficială la UEFA, cerând lămuriri, forul european nu va trece peste decizia luată pe plan intern.

Cele 9 cluburi care au solicitat licență europeană pentru sezonul viitor sunt: Steaua, ASA Tg. Mureș, Astra, Viitorul, CS U Craiova, Pandurii, Gaz Metan, CSMS Iași și FC Botoșani.

 Cine ne reprezintă în Europa?

Drept urmare, chiar dacă CS U Craiova va obține o clasare calificantă în cupele europene, locul oltenilor va fi luat de următoarea clasată din Liga 1 care ar avea drept de joc în competițiile continentale: Astra (amenințată și ea de insolvență), Viitorul, FC Botoșani sau Pandurii.

Dintre echipele aflate la vârf, nu au drept de joc în cupele europene, din cauza insolvenței, Petrolul (locul 3) și Dinamo (locul 6).

Astfel, conform clasamentului actual din Liga 1, în sezonul viitor al cupelor europene, România ar fi reprezentată de Steaua (UEFA Champions League), ASA Târgu Mureș, Astra și Viitorul (UEFA Europa League).

CSU Craiova are drept la un apel pe plan intern, iar în cazul unui verdicat nefavorabil clubul oltenilor poate merge la TAS. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne ar urma să dea un răspuns oficial până pe data de 29 mai.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.