CSU Ploiești a ratat calificarea in Final Four-ul Cupei!

Publicat in Sport 24 Martie 2015 1154 ori
Google+ WhatsApp
CSU Ploiești a ratat calificarea in Final Four-ul Cupei!
CSU Ploiești a ratat calificarea in Final Four-ul Cupei!

BC Timișoara – CSU Ploiești 84-74 (41-42)

BC Timișoara s-a calificat la turneul final de Cupa României la baschet masculin – ediția 2014/15. Leii din Banat” au depășit pe CSU Ploiești cu scorul de 84-74, în manșa a 2-a din sferturile de finală ale competiției. În tur, prahovenii s-au impus cu scorul de 85-77. Așadar, bănățenii s-au calificat cu scorul general de 161-159.

Timișoara a început foarte bine acest meci, marcând de la distanță la prima posesie, după care s-a apărat eficient. Bănățenii aruncă cu nonșalanță de la distanță fără a mai găsi ținta. Replica prahovenilor vine după un timp de odihnă în cadrul căruia Sașa Ocokoljic le-a comunicat jucătorilor săi că nu sunt concentrați. Pelakanos și Runkauskas înscrie de la mare distanță, iar oaspeții trec în avantaj pe tabela de marcaj. Apărarea gazdelor are dificultăți împotriva lui Zigeranovic, Tica fiind sancționat cu două greșeli personale în primele șapte minute de joc. Jovanovic egalează de la linia de pedeapsă, însă CSU Ploiești răspunde cu un parțial de 10-0. Prahovenii au terminat primul sfert cu Negoițescu în teren. După zece minute scorul a fost de 28-17 în favoarea vizitatorilor.

Sfertul al 2-lea demarează cu Chris Cooper în teren. Pivotul american a revenit astfel pe parchet după o absență de 40 zile. Ploieștiul marchează de la distanță prin Negoițescu și scorul devine 33-17 în minutul 11. Lewis și Jovanovic aduce cinci puncte consecutive pentru gazde, însă replica vine de la Stefan Pot, care ajunge la 10 puncte marcate în minutul 13 al partidei, după ce Negoițescu a comis a 3-a greșeală personală. Același lucru se întâmplă cu Lewis de la amfitrioni. Vizitatorii continuă să marcheze cu un grad ridicat de precizie și să mențină avantajul la peste 10 puncte. Popescu comite a 2-a greșeală personală la jumătatea acestei perioade. El este schimbat, după care Tica și Pilcevic comit a 3-a greșeală personală fiecare. Milencovici și Toth sunt trimiși în teren în locul celor doi ex-iugoslavi. Repriza se încheie cu mai multe acțiuni în care Timișoara bagă mingea sub coș. Leii din Banat termină sfertul 2 cu un parțial de 7-0, la scorul de 41-42.

Timișoara începe repriza a 2-a cu Milencovici și Toth în teren. Popescu izbutește un coș cu fault prin care gazdele trec în avantaj. Toth și Persic îl blochează pe Runkauskas în faze succesive de joc, însă gazdele nu profită la celălalt capăt al terenului. Ambele echipe se confruntă cu probleme în faza ofensivă pe parcursul acestui sfert. Szijarto plonjează spectaculos, însă scapă fără a fi sancționat cu fault tehnic pe care îl merita pe deplin la faza respectivă. Ulterior comite a 4-a greșeală personală, fiind înlocuit cu Burlacu. Persic înscrie de șapte puncte consecutiv și BCT preia conducerea pe tabela de marcaj în minutul 27 al partidei. Jovanovic înscrie din spatele semicercului din mismatch, după care Runkauskas este imprecis de la distanță mult prea mare, iar Popescu transformă două libere prin care Timișoara anulează deficitul din tur, scor 58-50. Urmează o triplă de la Pesic, iar sfertul al 3-lea se încheie cu scorul de 63-54 în favoarea Timișoarei.

Cooper înscrie primul coș din secvența decisivă, cu o acțiune individuală. Replica vine de la Popescu, servit excelent de către Pesic, însă Burlacu transformă din afara semicercului. Jovanovic îl servește pe Popescu cu o minge trimisă printre picioarele lui Zigeranovic. În replică, Pelekanos are probleme atât la linia de pedeapsă, cât și de pe semicerc. pesic nu greșește din zero grade însă încercarea sa valorează două puncte. Runkauskas punctează de două ori consecutiv din afara semicercului la jumătatea secvenței decisive. Scorul devine 71-66, moment în care Petricevic solicită timp de odihnă. După reluare ambele echipe înscrie câte două puncte. Ploieștiul comite două abateri de 24 secunde, după care Persic înscrie de la mare distanță de două ori consecutiv. Urmează o decizie de arbitraj imposibil de comentat. Jovanovic obține intercepția și două aruncări libere, pe care le transformă. Urmează mai multe vizite, pentru Jovanovic respectiv Runkauskas, la linia de pedeapsă. Persic împarte două libere și oferă Ploieștiului șansa calificării. Runkauskas are ultima aruncare, una de la mare distanță, dar este imprecisă și Timișoara se califică la turneul final al Cupei României.

sursa: 24secunde.ro

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.