Trei puncte din aproape nimic

Publicat in Sport 22 Martie 2015 760 ori
Google+ WhatsApp
Trei puncte din aproape nimic
Trei puncte din aproape nimic

Meciul cu fosta campioană a fost unul fără istoric. Rămân punctele câștigate, ambiția “lupilor” și strategia aleasă de Mircea Rednic imediat după pauză.

Reușind un gol în urma penaltiului transformat de către Teixeira (44), penalti acordat după faultul lui Mincă asupra lui Astafei – echipei din Ploiești niciodată nu i se va face dreptate până la capăt, într-o astfel de fază portarul Clujului trebuia să fie eliminat! – antrenorul Rednic a mizat o întreagă repriză secundă doar pe defensivă. L-a înlocuit pe Filipe pentru că acesta putea să lase echipa în 10, portughezul având “galben” și măcar alte două avertismente verbale din partea arbitrului Petrescu, apoi a fost nevoit să-l înlocuiască pe Geraldo, accidentat. A pierdut, așadar, unica gură de foc în ofensivă și un sprijin mare în defensivă.

În afară de ambiție și putere de luptă, galben-albaștrii au rămas corijenți la principala materie, cea a fotbalului combinativ, de atac, toți cei care au jucat în fața apărării – poate mai puțin Astafei și Kronaveter - făcând-o pripit, fără niciun orizont, toate mingile respinse de linia defensivă fiind risipite într-o fracțiune de secundă.

Nu sunt foarte multe de spus, poate doar atât că absențele din lot cântăresc destul, dar nici cei care sunt trimiși să suplinească titularii nu reușesc să se impună, aproape toate contraatacurile risipindu-se fără niciun element de periculozitate!

Este clar, cine vine și vede pentru prima oară un astfel de meci al Petrolului nu poate să nu blameze evoluția unor tineri precum Nepomuceno, Coman, Ipsa ori Mareș sau Pastorini, niciunul dintre aceștia nefiind în joc decât la capitolele prezență și relativă ambiție...

Și, ca de obicei după un joc din acest retur – mai puțin cel care a decis egalul nemeritat din turul cu FC Steaua – “petroliștii” rămân cu speranța într-un viitor meci mai bun, mai consistent. Din fericire (?), primul este chiar returul cu bucureștenii. În care, se știe, dacă se dorește accesul în finală, Geraldo&Co. trebuie, în primul rând, să marcheze! Unul sau chiar mai multe goluri! Cine o va face?

Casetă

CFR Cluj – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-1)

Marcatori: Teixeira (44 - penalti)

CFR Cluj: Mincă - Jakolis, Larie, Carp, Camora – Petrucci (77 Jazvic), Muniru - Deac (18 Chanturia), Tade, Păun (83 Lopez) – Dore. Antrenor: Eugen Trică.

FC Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo (62 Ipsa), Satli, Peteleu – Filip, Coman – Nepomuceno, Kronaveter (71 Pastorini), Teixeira (46 Mareş) – Astafei. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: Mincă (44), Petrucci (76)/Teixeira (5), Alcenat (61), Ipsa (84).

Au arbitrat: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu şi Aurel Oniţă.

Jucătorul meciului: Filipe TEIXEIRA

foto: sportpictures

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.