Și mai aproape de promovare

Publicat in Sport 21 Martie 2015 443 ori
Google+ WhatsApp
Și mai aproape de promovare
Și mai aproape de promovare

CSM Ploieşti - HC Buzău 28-20 (13-10)

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au mai făcut un pas spre Liga Naţională după ce au câştigat astăzi clar, scor 28-20 (13-10), în faţa uneia dintre formaţiile incomode ale Seriei A a Diviziei A, HC Buzău.

În runda anterioară, oaspeţii au fost aproape să-i încurce pe cei de la HC Argeş, cedând în propriul fief la un singur gol, 18-19, iar acest rezultat i-a pus în gardă pe băieţii noştri, care au început partida în forţă. A fost 3-0 în minutul 4 şi 6-2 în minutul 8, cu Tărîţă (3 goluri) în prim-plan, dar, uşor-uşor, buzoienii au intrat în meci, în special datorită lui Muşat, care a înscris primele patru goluri ale echipei sale, şi au venit la 6-5 (minutul 12). Tărîţă a mai marcat de două ori şi a făcut 8-5, Buzăul a venit iar la un gol, 8-7, apoi Zamfir şi Stăncioiu, cel de-al doilea după două contraatacuri perfecte, au refăcut diferenţa de patru goluri consemnată în minutul 8: 11-7 (minutul 23). Au fost şi cinci goluri între cele două echipe, 13-8, dar la pauză s-a intrat cu 13-10, avantaj bun pentru CSM în condiţiile în care raportul eliminărilor a fost de 4-0, iar cel al aruncărilor de la „7 metri” de 2-5.

După pauză, s-a mers cap la cap preţ de câteva minute, până la 17-13, după care oaspeţii, prin acelaşi Muşat - care a înscris încă patru lovituri de pedeapsă în primele 9 minute ale reprizei - au venit la 17-16 (minutul 41), profitând şi de două ratări ale lui D. Sava şi B. Năstase în situaţie de „unu la unu” cu portarul. Chiar şi în inferioritate numerică, Tărîţă fiind eliminat pentru 2 minute, elevii lui Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu au reuşit să revină şi să facă pasul decisiv spre victorie, un parţial de 7-1 consemnat până în minutul 50 ducând tabela la un lămuritor 24-17. În ultimele zece minute, concentrarea a scăzut în ambele tabere şi s-a mers „cap la cap” până la final, un „7 metri” apărat de M. Dumitru la M. Stoichiţă şi un gol al lui Budui în ultimul minut ducând la cea mai mare diferenţă din meci, consemnată în momentul în care a sunat sirena: 28-20.

Cu cele trei puncte câştigate astăzi, CSM Ploieşti a ajuns la 54 în acest sezon şi are un avans de şase puncte de următoarele clasate, CSM Focşani şi HC Argeş. Următoarea partidă a băieţilor noştri va avea loc duminică, 5 aprilie, la CSM Bucureşti II.

Turneu la Chișinău

Echipa de handbal masculin a clubului va participa, în perioada 30 martie - 1 aprilie, la Cupa Internaţională a Primarului Municipiului Chişinău, competiţie internaţională organizată de campioana Republicii Moldova, Olimpus 85 USEFS Chişinău, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de existenţă. Conform invitaţiei sosite pe adresa clubului, la competiţie vor mai lua parte echipe din Polonia, Ucraina, Belarus şi Lituania, programul turneului, cu meciuri în fiecare zi, urmând să fie aflat la faţa locului. Deocamdată, se ştie că elevii cuplului Ion Nicolae - Dragoş Dobrescu vor susţine o partidă în compania echipei gazdă, Olimpus, care va fi transmisă „în direct” de postul TV Moldova 1. Delegaţia ploieşteană va face deplasarea duminică, 29 martie.

Pentru a putea participa la turneu, CSM Ploieşti a profitat de faptul că în etapa următoare (a 23-a) avea „liber” în Divizia A, dar a şi decalat partidele din rundele a 24-a şi a 25-a. Astfel, meciul din etapa a 24-a, de pe teren propriu, cu Politehnica Iaşi, a fost mutat de pe 1 aprilie pe 16 aprilie (ora 11.00), iar cel din etapa a 25-a, de la CSM Bucureşti, a fost decalat cu o zi, de pe 4, pe 5 aprilie.

Casetă

CSM Ploieşti - HC Buzău 28-20 (13-10)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 200.

CSM Ploieşti: M. Dumitru (10 intervenţii) - Tărâţă (7 goluri, 3 din „7 metri”), Macovei (4), D. Sava, Stăncioiu (3), Zamfir (2), B. Năstase (1). Au mai jucat: Rotaru (2 intervenţii) - Turcu (4), Botezatu, Hoinaru (4), Budui (3), S. Cârstea, Mihoci. Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

HC Buzău: Manole - Mircescu (2 goluri), M. Anton (1), B. Tudorache, Drăgoi (2), M. Muşat (11, 8 din „7 metri”), Fl. Chircă (2). Au mai evoluat: M. Vasilescu - Al. Cârstea, L. Sârbu (1), A. Oprea, M. Stoichiţă (1, 1 din „7 metri”). Antrenor: Bogdan Constantin.

Arbitri: Daniel Basso, Florin Tofan (Galaţi).

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 3/0 ratate - 11/2 ratate (M. Muşat, M. Stoichiţă).

Eliminări „2 minute”: 6 (D. Sava - 2, Zamfir, Macovei, Hoinaru, Tărîţă) - 3 (Al. Cârstea, M. Stoichiţă, Mircescu).

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.