Karateka de la CSM Ploiești, patru titluri de campioni naționali!

Publicat in Sport 17 Martie 2015 1269 ori
Google+ WhatsApp
Karateka de la CSM Ploiești, patru titluri de campioni naționali!
Karateka de la CSM Ploiești, patru titluri de campioni naționali!

Secţia de karate a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, care în anii 2011 şi 2012 obţinea titlul de cea mai bună echipă de club din ţară, prin cucerirea Cupei României la karate tradiţional, a fost afiliată, în 2013 şi 2014, la Federaţia Română de Karate (modern), dar, deşi a obţinut rezultate bune, nu a găsit o atmosferă propice performanţei. Coordonatorul secţiei, antrenorul Liviu Apostol, spune că „după ce, în anul 2014, elevii mei au participat la o altă disciplină sportivă, diferenţa dintre karate tradiţional şi karate modern fiind, ca să dau un exemplu, precum cea dintre gimnastica artistică şi cea ritmică, am reuşit să ne readaptăm regulamentului specific karate-ului tradiţional şi să obţinem primele rezultate foarte bune pe plan naţional”. La sfârşitul anului trecut, secţia de karate a CSM Ploieşti s-a reafiliat la Federaţia Română de Karate Tradiţional, iar revenirea sportivilor în campionatele naţionale s-a soldat, deja, cu rezultate. La sfârşitul săptămânii trecute, cu prilejul Campionatului Naţional pentru seniori, juniori şi cadeţi, găzduit de Sala Polivalentă a Complexului Olimpic de la Izvorani, CSM Ploieşti a obţinut următoarele rezultate:

Locul I şi titlurile de campioni naţionali

Ilena Benescu şi Cristian Duţă la proba Enbu (luptă demonstrativă) mixt seniori;

Cristian Duţă şi Tiberiu Marei la proba Enbu masculin seniori;

Locul al II-lea şi medaliile de argint

Ilena Benescu la proba Kata individual tineret;

Arthur Poamă, Tiberiu Matei şi Cristian Duţă la proba Kata echipe seniori;

Locul al III-lea şi medaliile de bronz

Ilena Benescu la proba Kumite feminin tineret;

Claudia Deaconu, Antonia Iacob şi Ilena Benescu la proba Kata echipe feminin tineret;

Locul al IV-lea

Antonia Iacob la proba Kata individual cadeţi.

Medalii şi la nivelul copiilor

În urmă cu o săptămână, sportivii de la CSM Ploieşti au participat, la Galaţi, la finalele Campionatelor Naţionale rezervate copiilor, reuşind să câştige medaliile de argint la Kata echipe C1 (12-13 ani) prin Sebastian Alexandru, Rafael Nicodim şi Sergiu Gabriel Bogdan, medalia de bronz prin Sebastian Alexandru la Kata individual C1, locul al IV-lea prin Rafael Nicodim la aceeaşi probă şi locurile V-VIII prin Claudia Deaconu (aflată la prima participare la un campionat naţional) la două probe, Kata şi Kumite.

Sportivii din cadrul secţiei de karate a CSM Ploieşti sunt pregătiţi de Liviu Apostol, Ileana Apostol şi Cristian Duţă, ultimul fiind şi sportiv în activitate.

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.