Când accentul se pune pe echipă

Publicat in Sport 15 Martie 2015 1152 ori
Google+ WhatsApp
Când accentul se pune pe echipă
Când accentul se pune pe echipă

CSU Ploiești – BC Timișoara 71-67 (36-34)

CSU Ploiești: Pot, Runkauskas, Flowers, Pelekanos, Zigeranovic

BC Timișoara: Jovanovic, Pilcevic, Persic, Pesic, Tica

CSU Ploiești a trecut și peste obstacolul numit BC Timișoara, în cursa pentru intrarea în play-off de pe prima poziție. Conduși de pe margine de același Sasa Ocokoljic, campionii au avut parte de o repetiție reușită în perspectiva „dublei” din sferturile Cupei României, în care miza o reprezintă acontarea ultimei poziții vacante în careul de ași.

Reveniți în „Olimpia” după victoria clară de la Pitești, ploieștenii nu au avut startul dorit de partidă. Cu un singur coș marcat în primele 5 minute, gazdele au ajuns la trei posesii în spatele timișorenilor, scor 2-8, iar Ocokoljic a cerut retrasarea schemelor. Criza la finalizare a continuat, însă Runkauskas și Flowers, fiecare pe recuperări ofensive, au înscris coșuri importante care au oferit multă încredere. Defensiva oaspeților a început să scârțâie odată cu intrarea lui Burlacu, ale cărui reușite din spatele semicercului au adus pe CSU Ploiești într-o postură confortabilă pe tabelă, scor 27-22 (min 16), dar, până la pauză, elevii lui Petricevic au găsit resurse pentru a tăia diferența.

Persic și Popescu, de la distanță, serviți excelent de Jovanovic, făceau ca repriza secundă să înceapă de la scorul de 36-34, ilustrând o diferență firavă după aspectul primei părți.

La reluare, Burlacu și-a continuat recitalul din fața lui Pesic, scor 43-37 (min 23), iar Pot a zvâcnit de lângă Pilcevic și a mai pus alte două puncte avans pe tabelă în dreptul amfitrionilor. În condițiile date, Petricevic nu a rezistat tentației de a solicita „time-out”, dar, după scurta pauză, Flowers îi fura mingea din brațe lui Pesic, după o ratare a lui Runkauskas, și continua să distanțeze campioana. La celălalt panou, Jovanovic a venit cu răspunsul, profitând de „împerecherea” cu Zigeranovic, dar oaspeții nu au mai înscris până la intrarea în ultimul sfert, complicându-și și mai mult existența, scor 54-46 (min 30).

Triplu campiona cu CSU Ploiești, Vladimir Tica a dat semnalul revenirii pentru BC Timișoara. Sârbul a apărut excelent pe coborâre, înscriind coșuri ușoare, pentru ca, în defensivă, să taxeze apatia lui Zigeranovic și să țină trează speranța în tabăra oaspeților. Flowers nu a fost de acord și a luat jocul pe cont propriu. Mai întâi, a înscris de la semidistanță cu toată opoziția lui Manigat, iar câteva zeci de secunde mai târziu și-a uitat adversarul direct pe drum și a lovit din spatele semicercului. Chiar și așa, finalul nu a fost lipsit de emoții. Tica a tras aer în piept pentru încă o reușită din 45 de grade, Ocokoljic și-a băgat elevii în ședință după ce ecartul a scăzut la doar o singură posesie, dar Pot, din serviciul lui Flowers, a elucidat misterul unei victorii muncite, dar pe deplin meritate.

sursa: csuasesoft

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.