LPF nu dă avizul pentru deschiderea Peluzei I de pe stadionul Giuleşti: "Nu ne asumăm niciun risc"

Publicat in Sport 10 Martie 2015 2631 ori
Google+ WhatsApp
LPF nu dă avizul pentru deschiderea Peluzei I de pe stadionul Giuleşti: "Nu ne asumăm niciun risc"
LPF nu dă avizul pentru deschiderea Peluzei I de pe stadionul Giuleşti: "Nu ne asumăm niciun risc"

Rapid va trebui să mai aştepte până să poată primi spectatori şi la Peluza I a stadionului Giuleşti.

Directorul Departamentului de Ordine şi Siguranţă al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mihai Stancu, a declarat că nu va da avizul pentru deschiderea Peluzei I a arenei din Giuleşti, aşa cum doreşte conducerea clubului Rapid, pentru că există riscul ca aceasta să se prăbuşească.

"M-a sunat Butoi (Ion Butoi, consilierul acţionarului majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru - n.r.) zilele trecute şi mi-a zis că vrea să dea drumul la peluza întâi a stadionului. Dar ei nu au făcut încă nicio solicitare către LPF pentru ca noi, Departamentul de Ordine şi Siguranţă, să putem să venim în vizită şi să ne dăm acordul.

Nu ştiu ce lucrări fac acolo şi care e stadiul acestora. Dar e greu de crezut că la meciul de vineri au timpul necesar pentru a deschide peluza. Eu nu vreau să omologhez şi apoi să cadă peluza cu spectatorii, asta ne mai lipseşte. Să aducă toate avizele, documente scrise şi apoi stăm de vorbă. Nu pot ei să dea drumul la peluză, este nevoie de specialişti care să garanteze asta. Eu înţeleg că au nevoie de banii din bilete, dar nu aşa.

Oficialul LPF a explicat care sunt paşii necesari obţinerii tuturor avizelor necesare, dezvăluind că, pentru deschiderea peluzei, este nevoie inclusiv de un document din partea Primăriei Sectorului 6.

"Noi trebuie să dăm aviz pentru orice sector care se deschide. Dar pentru asta trebuie îndeplinite nişte condiţii. Mai întâi să facă o expertiză a structurii de rezistenţă în care un expert să îşi pună ştampila şi semnătura că tribunele de acolo stau în picioare şi pot suporta greutatea spectatorilor. Apoi mergem noi, cei şapte membri, şi inspectăm, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu reprezentanţii Jandarmeriei, AMF şi aşa mai departe. După ce toţi ne dăm acordul, avizul merge la semnat la Primăria Sectorului 6. Pentru că nu şi asumă nimeni răspunderea aşa, din vorbe. Este nevoie de documente scrise şi stampilate", a precizat directorul Departamentului de Ordine şi Siguranţă.

În acelaşi timp, Mihai Stancu a exclus categoric şi varianta ca doar o parte dintre sectoarele de la Peluza I să fie deschise la meciul de vineri cu Petrolul: "Nu mergem niciodată pe deschiderea de sectoare, ci doar pe tribune întregi. Păi ce facem dacă dăm avizul pentru un sector şi din cauza greutăţii spectatorilor din acea zonă se destabilizează întreaga peluză şi cade? Nu putem să răspundem pentru aşa ceva, nu ne asumăm niciun risc".

Peluza I a stadionului Giuleşti a fost închisă în 2006, din cauza faptului că nu mai îndeplinea măsurile de siguranţă necesare. Redeschiderea ei a fost anunţată pentru duelul cu Petrolul, din etapa a 21-a din Liga I, de către Valerii Moraru.

"Lucrările la Peluza I au început de ceva timp, acum se fac şi cele de amenajare pentru că vrem să deschidem din nou acea zonă a stadionului. Nu ştiu sigur acum dacă vom deschide toată peluza la meciul cu Petrolul de vineri. Dar eu spun că măcar o treime din peluză o să deschidem", a spus acţionarul majoritar al giuleştenilor.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.